Det er flere grunner til at vi blir fyllesyke. Alkohol er vanndrivende og tross det store væskeinntaket kvelden i forveien, får vi lett underskudd på væske i kroppen.

Alkoholholdige drikker kan også virke irriterende på magen. I tillegg finnes det i alkoholholdige drikker forskjellige stoffer som kan forårsake hodepine. Dette kan f.eks. være høyere alkoholer i brunt brennevin eller garvestoffer i rødvin. Alle disse tingene virker sammen til å fremkalle en generell følelse av ubehag.

Slik unngår du å bli fyllesyk
Den beste måten å unngå fyllesyke på, er å la være å drikke. Hvis du synes dette blir for kjedelig i lengden, finnes det noen lure triks du kan gjøre for å minske sjansene for en dårlig dagen derpå.

Først av alt, sørg for å få nok søvn på forhånd. En skikkelig uthvilt kropp tåler mer «juling». Videre bør du sørge for å spise godt på forhånd eller mens du drikker. Sørg også for at du hele tiden drikker rikelig med vann ved siden av.

 

Når du først er blitt dritings – hva gjør du?
Når du kommer hjem om natten, bør du helle i deg så mye vann du bare orker før du går til sengs. Ha gjerne også et glass vann stående på nattbordet i tilfelle du våkner opp om natten og er tørst. Dette hjelper til med å gjenopprette væskebalansen.


Selv om du føler at du «våkner» med kaffe, er kaffe noe du bør unngå dagen derpå. Kaffe er, i likhet med alkohol, vanndrivende. I tillegg kan kaffe være irritabelt for magen.

Noen blir kvalme bare med tanken på melk om morgenen, men melk tilfører både væske og virker syrenøytraliserende. Cola er også en fin drikk, da den virker beroligende på magen. Med cola får du også tilført sukker, noe som er bra, da blodsukkeret vårt er lavt dagen derpå.

 

Sørg for å spise så normalt som mulig, med variert mat og drikke slik at du får i deg de næringsstoffer, vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Hvis du har problemer med matlysten, så prøv toast med honning. Dette er både mildt og snilt for magen, samtidig som det får opp blodsukkeret ditt.

LES OGSÅ: Vinteraktiviteter i Oslo

Senere på dagen får du gjerne lyst på både fet og sterk mat, og du må gjerne unne deg en krydret burger, enchilada eller egg og bacon med stekt poteter for ikke å snakke om en virkelig sterk Chili con Carne.

 

Reparering
Å si at man skal reparere etter en rangel er vel ikke det mest politisk korrekte man kan gjøre om dagen. Men mange velger å foreta en liten «justering» dagen derpå for å få en «myk landing». Finn bare ikke på å gjøre dette på jobben! Husk også at reparering bare utsetter pinen.

RELATERTE SAKER:


Den ultimate bakrushjelperen
les mer

 

Kilde:Art of Taste