Forskning viser at latter er godt for helsen. Det viser seg at latter lindrer vår fysiske og mentale helse. Studiene viser også at det å se frem til noe morsomt er helsebringende. Stress er skadelig for ditt immunforsvar, en god latter lindrer.

Lee Burk ved Univirsity og California leder studier på sammenhengen mellom stress og latter. Han tok tester av stressede mennesker og så lot de se på en morsom film i en time. Nye tester etter en times latter viste store reduksjoner i aktiviteten på stresshormonet. Dette fører til at immunforsvaret blir bedre rustet mot virus og bakterier.

Men det er mer. Lee Burk fortalte et utvalg stressede menn at de skulle få se en morsom video om tre dager. Det viste seg at bare tanken på at de skulle få oppleve noe morsomt reduserte mennenes stressnivå.

 

Burk mener at det å se for seg noe morsomt bedrer humøret og helsen. Effekten er så tydelig at han vurderer å bruke metoden på pasienter som skal trenes opp etter sykdom.


Moralen blir: Å sette humor på timeplanen bedrer helsen.


Noen forslag til hva du kan sette på timeplanen:

-Se en morsom film.

-Sett av tid sammen med morsomme mennesker.

-Be din lærer eller foreleser om å sprite opp sin
 undervisning med litt humor.

-Sett av latterpauser på timeplanen.

Vi avslutter med en sann og morsom historie.

Sirkus Arnardo var på turne på Lesja i Gudbrandsdalen og skulle veien videre mot Åndalsnes. På en rasteplass skulle elefantene luftes. På plassen stod det en VW boble parkert og uheldigvis så satte en av elefantene seg på bilen. Den ble ikke noe vakkert syn etterpå.
Imidlertid så gjorde Arnardo opp med eieren på stedet og begge var vel forlikte på tross av uhellet med bilen. Noen kilometer lenger ned i dalen er det teknisk kontroll og vår mann med bobla blir selvfølgelig vinket inn. Politiet har bemerkninger til bilens tekniske stand og vil skrive ut et forelegg. Føreren protesterer og forklarer hele situasjonen. Skadene på bilen de bemerker stammer fra en elefant som satte seg på bilen. Han var på vei til nærmeste verksted.

LES OGSÅ: Angst og angstplager som student - slik kan du hjelpe deg selv og andre


Denne historien finner politiet så utrolig at mannen blir satt i politibilen og kjørt til nærmeste politistasjon for promillekontroll.

 

Ha en god dag videre – og tenk på noe morsomt!

RELATERTE SAKER:
Om Vandrehistorier
-er de egentlig sanne eller er det løgn.
les mer

Morsom video
En finsk musikkvideo fra 80-tallet med sangen "I wanna love you tender - fra MTVs første år - herlig koreografi 
se videoen