Prosjektet Dream Spark gir millioner av studenter fra hele verden tilgang til profesjonell programvare innenfor utvikler- og designverktøy.

Bill Gates kunngjør i dag at selskapet gir studenter over hele verden gratis tilgang til Microsofts siste utvikler- og designerverktøy. Dette gjøres for å oppmuntre denne gruppen til å bruke sine kreative evner og  bidra til at de kommer inn på et bra spor når det gjelder studier og karriere.


- Vi ønsker å gjøre det vi kan for å utstyre en ny generasjon av ledende teknologer med kunnskapen og verktøyene de trenger for å utvikle nye programmer som kan bidra til problemløsning og økonomisk vekst. Microsoft Dream Sparks tilbyr profesjonelle verktøy som vi håper kan inspirere studenter til å utforske programvareverdenen og oppmuntre dem til å stå i spissen for de neste store fremskrittene innen IT, sier Gates.

Microsofts studentprogram Dream Sparks (http://channel8.msdn.com/) gjør et bredt spekter av utvikler- og designerprogramvare tilgjengelig for nedlastning. Tilbudet tilgjengeliggjøres i dag for mer enn 35 millioner studenter i Belgia, Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Spania; Sverige, Sveits, Storbritannia og USA.


NB! Norske studenter får mulighet til å laste ned programmene gratis i slutten av mars.

- Det er veldig moro å kunne tilby norske studenter profesjonell programvare som vil gi dem en bedre utdannelse, sier Rune Zakariassen, fagansvarlig for forskning og høyere utdanning i Microsoft Norge.

 

Følgende programvare gjøres tilgjengelig:

Microsoft utviklerverktøy:
Visual Studio 2005 Professional Edition
Visual Studio 2008 Professional Edition
XNA Game Studio 2.0
12 mnd. Gratis medlemskap i XNA Creators Club


Microsoft designer tools:
Expression Studio, inkludert:
Expression Web
Expression Blend
Expression Design
Expression Media

LES OGSÅ: StudentTorget tester: Chatroulette


Microsoft plattform ressurser:
SQL Server 2005 Developer Edition
Windows Server, Standard Edition