(StudentTorget.no): 

Det er ikke bare på skolen, jobben eller på byen du kan treffe din fremtidige kjæreste. Singelturer er blitt svært populært med tiden og er en gyllen mulighet til å treffe en partner.

- Fordelen er at man kommer sammen med mennesker som man er på lik fot med og i samme livssituasjon som. Formålet med singeltreffene er å få til et hyggelig treff, som kan føre til nye venneksp og eventuelt en kjæreste, dersom det er målet, forteller daglig leder for singelnett.no, Live Lepperød.

Lepperød legger til at det å gå på tur er en utmerket måte å bli kjent med andre mennesker på og ofte hender det at folk treffer kjærligheten på tur.

- Det har skjedd og det skjer stadig!  DRA PÅ SINGELTUR: Daglig leder for singelnett.no, Live Lepperød, anbefaler single å komme seg ut på tur for å møte andre single. Er du heldig kan det bli klaff og søt romantikk.

Det er en fin måte å komme kontakt i andre mennesker på og man bruker tid på å bli kjent med hverandre. Friluftturer er et lavterskel-tilbud for single, hvor tanken er kom som du er, ta med deg noe godt å spise og drikke, og kos deg på tur! Vi drar først og fremst ut for å nyte naturen, få litt hverdagstrim og bli kjent med andre single mennesker, sier Lepperød.


 

Etterspurt og populært

En sjekketur på byen kan for mange single være ukomfortabelt og stivt, men en tur i det fri eller reise kan være ideelt for noen, derfor har populariteten til singelreiser økt. Den Norske Turistforening (DNT) tilbyr i likehet med singeltreff.no reiser for mennesker i alle aldre. De opplever stor oppslutning på sine reiser. 

- Hvert enste år sender vi ut evalueringsskjema hvor medlemmer svarer på spørsmål og har muligheten til å komme med forslag til nye turer, og da har singeltur kommet opp flere ganger, sier Tine Mjølnerød, avdelingssjef for DNT i Oslo og omegn. 

- Poenget med singeltur er å gå gode daglig turer og være på tur mesteparten av dagen. Vi legger opp til at man skal ha det sosialt på tur og på kvelden, sier Tine Mjølnerød 

LES OGSÅ: Billig ferie -De rimeligste reisemåleme

 

Tips til deg som skal på singeltur

Det er ikke lagt opp til sjekkesteming på de fleste singelturer. Hovedformålet er å bli kjent og møte nye mennesker. Men hvis du skulle falle for en turkamerat har Lepperød tipsene klare:

- Jeg tror vel at det viktigste er å være seg selv og være så hyggelig så mulig, småprate og komme i kontak med personen. Men vis at du faktisk bryr deg om fellesskapet i sin helhet og ikke bare fokuserer på den du ønsker å sjekke opp, det gjelder å ikke være for anmasende, sier Lepperød.


- Det vi legger vekt på i våre turinvitasjoner er at man er åpen og inkluderende overfor nye mennesker. Det betyr mye at man stiller med en hyggelig og positiv innstilling. Prøv å ta initiativ til samtaler selv og ha gjerne med noe å by på til andre. Da går praten så mye lettere.

Singelturene inneholder ingen kjærestegaranti, men det finnes episoder der folk har funnet lykken, sier Tine Mjølnerød i DNT.

- Vi hører om at det er noe som finner hverandre. I vinter fikk vi et hyggelig kort av noen som hadde funnet hverandre på tur for noen år siden og nå hadde fått barn sammen. Grunnen til at noen blir med på tur er at de ønsker å treffe en partner, men vi legger ikke opp til noe sjekking. Singeltur er et tilbud for de som ønsker å treffe andre likesinnede og dra på tur.  
 

 HER KAN DU DRA PÅ SINGELTUR:

Singelnett.no

 • Organisasjonen arrangerer turer og treff for single, og har blant annet faste friluftstreff på søndager i østlandsområdet, jevnlige bartreff på Aker brygge og andre typer overnattingsturer i samarbeid med andre turoperatører. Frilufts- og bartreffene til Singelnett er gratis å delta på.
   

Den norskte turistforening

 • Arrangerer turer for single i alle aldre. DNT har egne turer for aldersgruppene. For single studenter er aldersgruppen 20 til 35 år.
   
 • Priseksempel for sommerturer: singeltreff i Skarvheimen kr 5.300,- inkl reise tur/retur Oslo.
   
 • Singeltur Jotunheimen vest kr 5.695,- inkl reise tur/retur Oslo.Begge er 5 dagers tur. De har ikke studentrabatt.
   
Inspiratour
 • Tilbyr turer for single som liker vin og mat. Turene inneholder kokkekurs eller vinsmaking. 
   
 • Prisen på 7.290 kroner inkluderer enten gourmet- og barkurs eller improkurs, overnatting med frokost og tilgang til alle fasiliteter ved slottet Castel Porrona.

Carpe Diem
 • Reis alene sammen. Byrået tilbyr reiser i Europa og Asia. Prisene varrierer fra 12 000kr til 30 000 kroner.
   

Singelcruise

 • Singelcruice arrangerer reiser for alle aldre. 
   
 • Syv dager i Karibien: 4426kr
   
 • Ti dager i Europa: 10 082kr

 

Wild about Afrika

 • Sammen med andre single kan du dra på safari og oppleve ville dyr og en ny kultur. Turene varer fra 11 til 17 dager. 
   
 • Prisene varrierer fra 15 860 kr til 52 259kr, det avhengiger av hvor lenge og hvor i Afrika  du ønsker å reise.