(StudentTorget.no):

Nordmenn liker å drømme om reiser til fjerne destinasjoner på kontinenter langt, langt unna. Men når beslutningen faller og sommerferien skal bookes, bestiller vi heller billetter til destinasjoner som ikke er så langt hjemmefra. Gjerne en storby i Europa.

Dette viser reisestatistikk fra KLM, som er et av de største flyselskapene i Norden. Statistikken baserer seg på antall utførte bookinger til destinasjoner og mest hyppige søk på reisemål utført på KLM´s norske webside. Tallene viser at nordmenn er ivrige drømmere og søker mer enn dobbelt så mye på reisemål som våre venner i Sverige og Danmark. Men som oftest blir det bare med drømmen. De færreste søk fører til kjøp.

– Vi merker stor interesse for våre eksotiske destinasjoner. Nordmenn er spesielt nysgjerrige på reisemål i mellom- og sør-Amerika, som Cuba og Colombia. Mange planlegger kanskje en lenger reise mot høsten og vinteren. Mens nå på sommeren nyter vi det Europa har å tilby kun en kort flytur unna, sier Paul Terstegge, Nordensjef for Air France og KLM.

Les også: Hege tar ex. phil i vakre omgivelser på Cuba

Topp tre på nordmenns ønskeliste

Blant eksotiske destinasjoner søker nordmenn aller mest på Cartagena i Colombia, Bangkok i Thailand og Havana på Cuba. Det er imidlertid ingen grunn til å ikke gjøre virkelighet av drømmen da alle tre reisemål er tilgjengelig via gode flyforbindelser og til fornuftige priser. Velger du en av de tre har du også en rekke spennende opplevelser i vente.


Cartagena er en naturskjønn perle som ligger langs nordkysten av Colombia. Den vakre byen tilbyr et myldrende natteliv og nydelige sandstrender. Med en kort mellomlanding på Amsterdam Airport Schipholkommer du deg til Cartagena via Bogotà, med en total reisetid på rundt 17 timer. Reiser du mellom august og mars får du turen til en prislapp på rundt 9000 kroner. En stiv pris for den jevne student, kanskje, men det er flyturen over som er den store kostnaden. Prisen på mat, drikke, transport og overnatting er lave nok til at du kan klare deg på et begrenset budsjett. 

Les også: – Colombia er et fantastisk land


Bangkok er et knutepunkt for eksotiske opplevelser i Thailand. Frodig natur, berømte strender, dykkemuligheter og fantastisk mat tiltrekker mange nordmenn til eksotiske Thailand. Bangkok i seg selv er også et spennende reisemål. Reiser du etter september kan du få priser nede i 3000-4000 kroner. Hit kommer du deg også fra alle de norske byene som KLM opererer i, med en kort mellomlanding på Amsterdam Airport Schiphol. Den totale reisetiden er på omlag 14 timer.


Havana i Cuba tiltaler reiselystne nordmenn med sitt spennende kulturliv fra en svunnen storhetstid, sjarmerende trange gater og yrende folkeliv. Fra september og utover høsten og vinteren ligger prisene på rundt 5000 kroner, og i likhet med de andre destinasjonene kommer du deg dit på rundt 14 timer med en mellomlanding på Amsterdam Airport Schiphol.

KLM flyr også til andre eksotiske destinasjoner fra Norge, blant annet populære reisemål som Bogotá og Cali i Colombia, Lima i Peru, Nairobi i Kenya og KLMs nye destinasjoner Mauritius og Windhoek i Namibia.

Klikk her for å se studentrabatter i Norge