(StudentTorget.no):

I denne ukesmenyen fra studentkokeboka har vi funnet sju varierte og spennende retter som du kan lage til middag denne uka. 

Her finner du blant annet kjøttboller stekt i honning! 

Oppskriftene er hentet fra Matprat.no.

 

Kotelettbiff med sesamfrø

“Kotelettbiffer” får du enkelt til ved å skjære bort beinet på vanlige koteletter. Paner dem i sesamfrø for å få en spennende vri med en deilig, nøtteaktig smak. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
2 svinekoteletter
¼ ts salt
En klype pepper 
1 ts olje til pensling 
2 ss sesamfrø 
1 ss margarin til steking 
1 paprika i strimler 
½ rødløk i tynne båter 
½ boks hermetiske kikerter 
50 g ruccula 
½ båt revet hvitløk 
Olivenolje
Litt salt og pepper

Slik gjør du:
1. Skjær bort ben og fett fra koteletten. 

2. Ha sesamfrøene på en tallerken, pensle kotelettene med litt olje og trykk dem ned i sesamfrøene.

3. Stek kotelettene ca. 2 minutter på hver side og etterstek 3-4 minutter på lav varme slik at biffene blir gjennomstekte.

4. Bland sammen ingrediensene til salaten og smak til med olivenolje, salt og pepper. 

5. Server med ris eller brød.


 

Kyllinglår i kokosmelk

Denne retten er inspirert av det asiatiske kjøkken. Smaker godt, og er veldig enkel å lage! (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
2 ferdiggrillede kyllinglår 
½ squash i terninger 
½ gult eller rødt eple i terninger 
½ ts karri 
½ bunt vårløk i ringer 
½ ss olje
½ ts grønn karripasta

Slik gjør du:
1.Varm kyllinglårene i ovnen på 200° C i ca. 15 minutter til de er gjennomvarme.

2. Stek squash, eple, vårløk i litt olje sammen med karri. Tilsett kokosmelken og smak til med grønn karripasta, salt og pepper.

3. La blandingen koke opp, og server.

Retten serveres med ris og/eller nanbrød.

LES OGSÅ: Kakao oppskrift – fem varianter: Chili - appelsin - kanel - ingefær - mørk sjokolade

 

Honningstekte kjøttbøller med couscous

Honning og tørket frukt gir en eksotisk og spennende vri på de ellers typisk norske kjøttbollene. Veldig enkelt å lage, og smaker fantastisk! (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
300 g karbonadedeig
1 klype salt og pepper 
1 ss margarin til steking 
2 ss honning
1 ½ dl couscous 
1 ½ dl vann 
½ kjøttbuljongterning 
½ ts margarin 
60 g tørket frukt i små biter 
½ kanelstang

Slik gjør du:
1. Lag små boller av karbonadedeigen med salt og pepper, og stek dem i stekepanne med margarin. Tilsett honningen når bollene har fått stekeskorpe. Stekes så i 8 minutter til de er gjennomstekte.

2. Kok opp vann med buljongterning, margarin, tørket frukt og kanel. Ta kjelen vekk fra platen og hell i couscousen. La det stå og svelle i 5 minutter under lokk. Rør godt rundt og server.


 

Chilipølser på makaroniseng

Dette er en kjempeenkel pølsegrateng med makaroni. Du kan også bruke annen type pølser etter smak. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
4 chilipølser 
1 ½ dl makaroni (4 dl kokt makaroni) 
2 egg 
1/2 purre i tynne ringer 
1 ½ dl revet ost 
½ ts salt 
En klype pepper

Slik gjør du:
1. Bland den kokte makaroni en med egg, purre og mesteparten av osten. Tilsett salt og pepper.

2. Ha blandingen i en ildfast form og legg på chilipølsene i skiver. Dryss over resten av osten. Sett formen midt i ovnen ved 225 °C og stek i 15-20 minutter til formen er gjennomvarm og retten er gyllen. 

LES OGSÅ: Slik lager du gresskarpai

 

Miniburgere i fullkornsefse

Dette er en ny vri på velkjente ingredienser. Saftige og smakfulle miniburgere i fullkornslefse er veldig enkelt og lage, og smaker veldig godt. Hvis du ønsker en magrere variant kan du også bruke kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
300 g kjøttdeig 
½ ts salt 
1 klype pepper
¼ dl vann 
½ ss olje til pensling 
2 fullkorntortillas 
8 røde cherrytomater 
½ pk ferdigkuttet salatblanding 
1 avokado  

Slik gjør du:
1.  Bland salt, pepper og vann i kjøttdeigen. Pass på å ikke røre i deigen for lenge, den skal ikke bli seig. Form små burgere, pensle dem med olje og grill på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. 

2. Stek sherrytomatene i 2-3 minutter, og del avokadoen i skiver.  

3. Varm fullkornslefsene raskt i stekepannen, og anrett dem med blandet salat, avokado, stekt sherrytomat og miniburgere. 


 

Kyllinggryte med kikerter

Denne kyllinggryten er veldig enkel å lage, samtidig som den er både sunn, mettende og kjempegod. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
2 kyllingfileter (3 hvis de er små) 
½ løk 
1 fedd hvitløk 
1 ss olje til steking 
½ boks hermetiske tomater 
½ finhakket rød chili 
½ boks hermetiske kikerter 
½ ts sukker 
Salt og pepper

Slik gjør du:
1. Skjær kyllingfiletene i passe store biter og stek dem i olje i en teflongryte sammen med hakket løk og hvitløk.

2. Tilsett hakket chili, hermetiske tomater og kikerter. La alt bli varmt og smak til med salt, pepper og litt sukker.

3. Ha gjerne på litt hakket basilikum eller persille på toppen hvis du har det. Server kyllinggryten med godt brød.

LES OGSÅ: Grillsesongen er her - ukemeny

 

Kyllingkebab

Det er svært enkelt å lage sin egen kyllingkebab. Med en spennende smak av kanel, chili og hvitløk er den mer autentisk enn hva man pleier å bli servert på gatekjøkkenet. Disse egner seg også meget godt på grillen, hvis du fortsatt har denne fremme. Salat og tzatziki anbefales som tilbehør. (2 porsjoner)

 

 

Dette trenger du:
300 g kyllingkjøttdeig
1 ss rapsolje 
Ca. ¾ ss malt kanel 
1 ss chilipasta 
2 fedd hvitløk 
½ rødløk 
1 ½ ss kruspersille (frisk eller tørket) 
3 grillspyd av tre

Slik gjør du:
1. Finhakk løken og hvitløken og bland sammen med alle ingrediensene.

2. Form tre avlange pølser og klem dem rundt grillspydene.

3. Stek spydene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter eller legg dem på grillen i 5-7 minutter på hver side. Rull kyllingkebabene i finhakket kruspersille og server med frisk salat og tzatziki.

Vel bekomme!


Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!