(StudentTorget.no):

På tide med noe nytt? Her er en komplett ukemeny med spennende middagsretter til hele uken!

Alle oppskriftene er beregnet til 2 porsjoner, og er hentet fra Matprat.no.

Vel bekomme!

 

Kyllingfilet med eple og bacon

Dette er en enkel, men likevel god og spennende vri på de vanlige kyllingfiletene.

 

 

Dette trenger du:
3 kyllingfileter 
1 båt hakket hvitløk 
1 ss sennep 
pepper
½ eple 
½ ss brunt sukker 
3 skiver bacon 
ris

Slik gjør du:
1. Kok risen etter anvisninger på pakken. Bland olje, hvitløk, sennep og pepper til en marinade.

2. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. La det stå et par timer.

3. Del eplet i skiver, dryss over sukker og legg skivene i en smurt ildfast form. Surr bacon rundt kyllingfiletene og legg dem over epleskivene.

4. Sett formen i ovnen ved 180 °C og stek i ca. 30 minutter.

 

Restepai

I denne restepaien er det brukt bacon, kokt skinke og grillet kylling, men du kan gjerne bruke andre kjøttrester som du har i kjøleskapet ditt.

 

 

Dette trenger du:
⅓ pakke ferdig paideig 
20 gram bacon 
20 gram kokt skinke 
kjøtt fra ⅓ grillet kyllinglår 
1 egg 
1 dl melk 
salt og pepper
2 røde cherrytomater 
70 gram hvitost 
1 ss hakket frisk basilikum eller andre urter (kan sløyfes)

Slik gjør du:
1. Trykk deigen forsiktig ned i en paiform og stek den etter anvisning på pakken.

2. Skjær kjøttrestene i biter og legg dem i paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell over fyllet.

3. Dryss over revet ost. Legg cherrytomater i skiver på toppen. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til den er gyllen og eggeblandingen har stivnet.

4. Server paien med en frisk salat.


 

Biff Creole

Kreolsk mat består av spennende smakskombinasjoner fra steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Passer veldig godt til biff!

 

 

Dette trenger du:
2 biffer på ca. 180 gram 
½ løk 
1-2 stilker stangselleri 
1 grønn paprika 
1 båt hvitløk 
1 boks hakkede tomater 
¼ ts kajennepepper 
ca. ½ ts sukker 
1 ½ dl hurtigris 
1 dl reker eller krepsehaler
salt og pepper

Slik gjør du:
1. Rens rekene.

2. Kok risen etter anvisning på pakken og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.

3. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

4. Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i panna sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker.

LES OGSÅ: Trøffelpopkorn - En ny vri på helgekosen

 

Texmexsuppe

Texmex er sammensatt av ordene «Texas» og «Mexico». I texmex-mat blandes matprodukter tilgjengelig i USA med de kulinariske tradisjonene i Mexico. Dette er en smakfull og godt krydret suppe i ekte, tradisjonell texmex-stil.  

 

 

Dette trenger du:
200 g biffkjøtt i strimler 
½ løk 
1 ss olje 
½ pose tacokrydder (ca. 40 g)
½ l vann 
½ boks tomatbønner (ca. 400 g)
50 g frisk spinat 

Slik gjør du:
1. Skrell og finhakk løken.

2. Stek løk og biffstrimler i en stekepanne sammen med olje. Ha i kryddermixen. Tilsett vann og kok opp under omrøring. La det koke under lokk i ca.10 min.

3. Tilsett bønnene og la suppen koke i 5 minutter til. Bland i spinat og persille. 

4. Serveres med nachos.


 

Birkebeinerpizza

Her er en utradisjonell pizzavariant, med hvit saus og poteter. Sikkert skummelt for mange, men denne nye smakskombinasjonen er faktisk utrolig god!

 

 

Dette trenger du:
1 ferdig pizzabunn
1 ss margarin 
1 ss hvetemel 
1 ½ dl lettmelk 
¼ ts chilipulver 
En klype hvitløkspulver 
1 ts frisk gressløk 
100 g gulost
½ stor, rå potet 
100 g birkebeinerskinke 

Slik gjør du:
1. Lag en hvit saus ved å smelte margarin i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner. Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen. 

2. Stø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel. Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre. Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gyllen. 

LES OGSÅ: Ratatouille, linsesuppe, urtepannekaker og pariserpizza

 

Grove, fylte pannekaker

Med litt sammalt hvetemel i pannekakerøren blir pannekakene sunnere og holer deg mett lengre. Disse grove pannekakene er fylt med kjøttdeig og gratinert med ost. Kan gjerne serveres med en salat ved siden av.

 

 

Dette trenger du:

Pannekaker: 
¾ dl sammalt hvete
¾ dl hvetemel 
½ ts salt 
2 ½ dl melk 
2 egg 

Fyll:
150 g kjøttdeig 
½ løk 
½ båt hvitløk 
125 g frisk sjampinjong 
1 ss hvetemel 
¾ dl hønsebuljong (utblandet) 
salt og pepper
ca. ¼ ts chilipulver 
ca. 1 ½ ss tomatpuré 
ca. 50 g revet gulost til gratinering


 

Slik gjør du:
1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 minutter.

2. Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.

3. Stek pannekaker, ikke for tynne.  Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over.

4. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter.

LES OGSÅ: Nordisk fritatta – sunn og smakfull hjerneføde for studenter

 

Pastasalat med karrikylling

Denne pastasalaten er en skikkelig smaksbombe. Mettende og god er den også.

 

 

Dette trenger du:
2 kyllingfileter
1 ts karri
½ beger røde cherrytomater
½ pakke ruccula
75 g tørket aprikos
75 g fetaost, naturell
100 g pastaskruer (ukokt)

Slik gjør du:
1. Kok pasta som anvist på pakken, slå av vannet og avkjøl.

2. Skjær kyllingfilet i store biter.

3. Del cherrytomat i to, aprikos i strimler, og bland det sammen med pasta og salat. Kutt fetaost i terninger. 

4. Ha margarin i en varm stekepanne og fres karri raskt for å få frem den gode smaken.

5. Ha i kyllingbitene og stek til de er gjennomstekte,4-5 minutter. Krydre dem med salt, og sett stekepannen til side. 

6. Server pastasalaten i en bolle eller på et serveringsfat, ha lune kyllingbiter, fetaost og dressing over rett før servering. 

Vel bekomme!

Kilde: Matprat.no