(StudentTorget.no):

Er du usikker på hva det blir til middag trenger du ikke å se lengre. I ukens meny har vi lagt til flere retter som er enkle å lage og ikke tar all verdens tid på kjøkkenet heller. Nå er det vår og viktigere ting å bruke tiden på enn matlaging!

Alle oppskriftene er hentet fra matprat.no.

Vel bekomme!

 

Mandag – Kyllingsuppe med purre og hvitløk

Vi starter uken med noe så klassisk som kyllingsuppe. Det er vår og det betyr lysere dager og en appetitt som kanskje ikke lar seg friste av tung mat. Denne suppen er både enkel å lage og tar veldig kort tid. Oppskriften rekker til fire porsjoner, men lag gjerne en dobbel og fyll opp frysen - eksamensperioden er jo rett rundt hjørnet!

 

 

Dette trenger du:
2 kyllingfileter i strimler
2 ss margarin
1 purre i biter
2 båt hakket hvitløk
4 poteter i biter
1 l vann
2 hønsebuljongterninger
1 dl kesam original, 8 %
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du:
1. Ha olje eller margarin i en varm panne og stek kyllingstrimlene kjapt til de har skiftet farge. Legg kjøttet til side.

2. Ha alle grønnsakene i en kjele og tilsett vann og buljongterningene. La suppen koke i cirka 10-12 minutter til grønnsakene er møre, før du kjører suppen glatt med en stavmikser. 

3. Tilsett kyllingen i suppen og la den koke videre i cirka 5 minutter. Trekk kjelen til side og smak til med salt og pepper og kesam. Pynt gjerne med litt strimlet purre på toppen før servering.

Vel bekomme!


 

Tirsdag – Tortilla med laks

Å få i seg nok fisk er noe mange nordmenn sliter med. Mange tenker kokt fisk med smørsaus og poteter, men gjør det litt mer spennende da vel! Prøv en tortilla med røkelaks til, både lett å lage og kan spises med litt god samvittighet. Koker du opp ekstra poteter, har du noe av ingrediensene til torsdagens middag også.

 

 

Dette trenger du:
100 g potet i terninger
1/2 ss olje 
1/2 ss grovhakket løk 
2 egg 
1 ss vann 
1 ss bladpersille 
1/2 ss finhakket tørket dill 
1/2 ss hakket tørket gressløk 
1,5 ss cottage cheese 
2 skiver røkelaks 

Slik gjør du:
1. Stek potetene i olje til de er møre, tilsett løk og stek videre til løken er blank.

2. Visp sammen egg, vann, cottage cheese og krydder. Hell eggeblandingen over potetene og stek tortillaen til den er stivnet.

Serveres med laks og godt brød til!

LES OGSÅ: Kremede blåskjell, chiliwok, svin tikka i pita, søtpotetsuppe, omelett i pita, kyllingminestrone

 

Onsdag – Pasta med kyllingbolognese

Hjemmelagde pastasauser både smaker bedre og er langt sunnere enn de ferdiglagde. Denne kan gjerne stå og putre litt hvis du har tid, som med gryter blir denne bare bedre jo lengre den står. Ikke kast resten av de hermetiske tomatene, det kan nemlig brukes i morgen!

 

 

Dette trenger du:
100 g kyllingkjøttdeig
60 g spaghetti
1/4 finhakket løk
1 båt revet hvitløk
1/4 gulrot i strimler
1/4 boks hermetiske tomater med basilikum
1/4 ss tomatpuré
Liten klype chili eller kajennepulver
1/4 ss soyasaus
Liten klype sukker
1/2 ss margarin til steking
Litt salt og pepper

Slik gjør du:
1. Kok opp spaghetti etter anvisning på pakken.

2. Fres løk og hvitløk blankt i en panne med smør. Ha i strimlet gulrot, hakkede tomater, tomatpuré, soyasaus, chilipulver og litt sukker. La det koke et par minutter.

3.Stek opp kjøttdeigen og tilsett det i sausen. Servér pasta med saus og gjerne litt parmesan på toppen.

God appetitt!


 

Torsdag – Pølsepanne

Pølsepanne er litt som pytt i panne, lages ofte med restemat. Bruk gjerne grønnsaksrester fra kjøleskapet, og spiste du tortilla og pasta tidligere i uken har du nesten alt du trenger til denne middagen.

 

 

Dette trenger du:
100 g kjøttpølse (eller grillpølser)
3 kokte poteter
1/2 løk
2 båt finhakket hvitløk
Liten klype chilipulver
3/4 boks hermetiske tomater
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du:
1. Kutt pølser og poteter i passe biter.

2. Fres finhakket løk i en panne med smør til det er blankt. Tilsett hvitløk, pølser, poteter og chilipulver og fres det sammen med løken.

3. Hell over tomatene og la alt sammen trekke i cirka 15 minutter.

LES OGSÅ: Karbonader, svin med grønnsaksris, kjøttpudding, polarpizza, pancho villa, kylling i form, quinoa

 

Fredag – Kyllingsalat

Start helgen med en energiboost med denne salaten. Salater passer fint når man ikke orker mektige retter eller ønsker litt ekstra grønt i kosten. Denne salaten serveres med strimlet kylling, men bruk gjerne noe pålegg som kokt skinke av svin eller kylling også for en enda lettere middag.

 

 

Dette trenger du:
1 kyllingfilet (kan sløyfes med kyllingpålegg)
2 håndfuller isbergsalat, eller annen salat
1/2 gul paprika, evt. rød paprika
1/5 agurk
Cirka 1/2 dl stilkselleri (stangselleri) i biter
1/2 bunt reddik 
1 dl kokt ris (nok til en person)

Dressing:
2 ss olje 
1 ss eddik, 7 % 
1/2 ts nykvernet pepper 
liten klype  tørket timian eller litt hakket frisk timian

Slik gjør du:
1. skjær kyllingfileten i strimler og stek det i en varm panne med litt olje eller smør til kyllingen er gjennomstekt. Bruker du kyllingpålegg i stedet, riv det i strimler og tilsett salaten til slutt.

2. Kutt alle grønnsakene og bland det sammen med kylling og kokt ris.

3.Bland sammen ingrediensene til dressingen og fordel den over salaten. Du kan gjerne la salaten stå å trekke i en halvtimge før servering.

Vel bekomme!


 

Lørdag – Makaroni og pølser

Denne middagen er både lett å slenge sammen og lages med få ingredienser. Invitér over noen venner til middag og servér de en rett som varmet og metter godt. Bruk gjerne chorizopølse for litt ekstra styrte, eller vanlige middagspølser.

 

 

Dette trenger du:
8 chilipølser, eller vanlig grillpølser
3 dl makaroni (8 dl kokt makaroni)
3 egg 
1 stk purre i tynne ringer
3 dl revet hvitost 
Cirka 1 ts salt 
Cirka 1/4 ts pepper   

Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen opp til 225 grader.

2. Bland sammen kokt, varm makaroni med egg, purre og mesteparten av osten. Tilsett litt salt og pepper.

3. Ha blandingen over i en ildfast form og legg pølsebiter på toppen og strø over med revet ost.

4. Stekes midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til osten er gylden.

LES OGSÅ: Kremet fiskesuppe, arme riddere, grønn suppe, rivekaker, skinkegrateng, tacosalat, eggepanne

 

Søndag – Usynlige egg

Ukens siste rett passer både som frokost, lunsj eller en lett middag, og Kjappere middag skal man lete lenge etter. Har du ikke mikrobølgeovn, kan den lages i ovnen på 200 grader i cirka 5 minutter - fortsatt en kjapp middag!

 

 

Dette trenger du:
2 egg 
2 skiver kokt skinke i strimler (evt. annet kjøttpålegg)
4 skiver hvitost 

Slik gjør du:
1. Skjær toppen av rundstykket og ta ut mesteparten av innholdet. 

2. Knekk et egg og tøm egget i hulrommet på rundstykket. 

3. Legg på ost og skinke og stek det på høyeste effekt i en mikrobølgeovn i cirka ett minutt.

God appetitt!


 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!