(StudentTorget.no):

Er du lei av de samme, gamle middagsrettene? Her er en komplett ukemeny med spennende middagsretter til hele uken!

God mandag!

 

Mandag - Svinekoteletter med hot kålsalat

Dette er en rask og superenkel rett som smaker sterkt og godt. Hvis du ikke er glad i for sterk mat, kan du droppe eller redusere chilien. Kjøper du frosne koteletter på butikken, er det mye penger å spare.

 


 

Dette trenger du:

2 svinekoteletter
 
½ liten hodekål 
 
½ rødløk
 
½ rød chili
 
½ grønn chili
 
1 ts spisskummenfrø
 
salt og pepper
 

Slik gjør du:

1. Skjær noen hakk i fettranden på kotelettene, da blir det lettere å steke dem jevnt. Krydre kotelettene med salt og pepper.
 
2. Brun kotelettene på sterk varme i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side. La kotelettene ettersteke på svakere varme i ca. 5 minutter. 
 
3. Skjær hodekål og rødløk i strimler.  Rens chili og skjær den i skiver.
 
4. Fres chili og spisskummen raskt i en stekepanne med litt olje. Ha strimler av hodekål og rødløk i pannen og fres til grønnsakene er møre, 4-5 minutter.

 

Tirsdag - Kyllinggryte med kikerter

Dette er en rask og enkel kyllinggryte med kikerter, hermetiske tomater og spinat, som både er sunn og som smaker gjempegodt!

 


 

Dette trenger du:

2 kyllingfileter
 
½ finhakket løk
 
½ ts finhakket rød chili
 
¼ ts spisskummenfrø
 
1 boks hermetiske tomater med hvitløk
 
½ boks hermetiske kikerter
 
125 g frisk spinat
 
salt og pepper
 
½ ts sukker
 
2 rundstykker
 
 
 

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfileten i biter. Brun dem i flere omganger i en gryte med olje. Fres finhakket løk og chili sammen med spisskummen et par minutter, og ha kyllingbitene tilbake i gryta.
 
2. Ha i hermetisk tomat og skylte kikerter, la det småkoke i 5 minutter.
 
3. Tilsett spinat. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
 
 
 

Onsdag – Wok med svinekjøtt

Wok er alltid en rask og enkel måte å lage middag på, og kan varieres med alle typer kjøtt, grønnsaker og kryddere. Her er en veldig god variant med strimlet svinekjøtt.

 


 

Dette trenger du:

250 g renskåret svinekjøtt i strimler 
 
1 gulrot 
 
1 rød paprika 
 
½ purre 
 
1 ts buljongpulver 
 
1 ½ dl vann 
 
2 ts soyasaus 
 
1 ts maisstivelse (maizena) 
 
½ ts malt ingefær 
 
salt og pepper
 
 

Slik gjør du:
 

1. Grovriv gulrot, skjær paprika i strimler og purre i ringer.
 
2. Varm oljen i woken til det ryker og brun kjøttet i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme. Legg tilside.
 
3. Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.
 
4. Bland sammen buljong, maizena og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper, og la det trekke et par minutter. Server med kokt ris.

 

Torsdag – Pølsefocaccia

Dette er en fin fusjon mellom focaccia og pølse i brød. Lag gjerne større porsjoner, slik at du kan hente dem fra frysen på dager med dårlig tid.

 

 

Dette trenger du:

2 chilipølser, eller andre pølser 
 
¼ pose tørrgjær 
 
1 ¼ dl vann 
 
¼ ss sukker 
 
½ ts salt 
 
3 dl  hvetemel 
 
2 ½ røde cherrytomater 
 
¼ glass kapers 
 
¼ ts flaksalt 
 
 

Slik gjør du:

1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Kna deigen godt sammen. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.  
 
2. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir. Trykk halvparten av deigen jevnt utover i forma. Legg i pølser, og dekk med den andre halvparten av deigen.  
 
3. Del cherrytomater i to, lag små groper i deigen, og dytt dem ned i. Hell over olivenolje, strø på kapers og salt. La den heve i 30-40 minutter. 
 
 
4. Stek på 200 ºC midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl og del i biter. 

 

Fredag – Karrikoteletter med potet- og grønnsaksmos

Karrikoteletter er en lettvint og god hverdagsmiddag som gir en spennende smak til de tradisjonelle svinekotelettene.

 


 

Dette trenger du:

2 koteletter av svin 
 
salt og pepper
 
½ eple i små terninger
 
2 ss revet gulost 
 
½ ts karri 
 
Potet- og grønnsaksmos:
 
2 poteter 
 
ca. 50 g fryst grønnsaksblanding 
 
1 dl melk 
 
salt og pepper
 
 

Slik gjør du:

1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i margarin 2-3 minutter på hver side på middels varme.
 
2. Bland eple, revet ost og karri. Fordel dette på toppen av kotelettene i pannen. Legg på lokk. Etterstek på svak varme til osten har smeltet litt.
 
3. Skrell poteter og del dem i biter. Kok dem noen minutter og tilsett grønnsaksblandingen. Hell av kokevannet når grønnsakene er møre. Mos poteter og grønnsaker. Spe med melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Lørdag – Kjapp asiatisk gryte

Med utgangspunkt i et par suppeposer kan du enkelt lage en innbydende og velsmakende gryterett på kun få minutter. 

 


 

Dette trenger du:

200 g kjøttdeig 
 
1 pose ferdig asian soup  
 
½ pk nudler 
 
½ grønn paprika 
 
½ stk løk 
 
2-4 skiver godt brød
 
 

Slik gjør du:

1. Kok opp nudlene etter anvisning på pakken. Skjær løken i båter og paprikaen i biter.
 
2. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin/olje. Fres grønnsakene et par minutter sammen med kjøttet.
 
3. Hell den ferdige suppen over kjøttet. Ha nudlene i sammen med resten av retten.
 
4. Serveres med godt brød.

 

Søndag – Kyllinglår med avokado og feta

Ferdiggrillede kyllinglår passer perfekt med denne saftige og smakfulle salaten.

 

 


Dette trenger du:

2 ferdiggrillede kyllinglår
 
1 avokado
 
½ liten rødløk , finhakket
 
100 g fetaost med soltørkede tomater
 
1 pk blandet babysalat
 
¼ ts grovmalt pepper
 
 

Slik gjør du:

1. Legg kyllinglår i en ildfast form, og varm dem i ovn på 200 °C i 15-20 minutter. 
 
2. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen.
 
3. Fordel salat på tallerkenene, legg på en halv avokado, og fyll den med fetaost. Dryss over finhakket rødløk og litt grovmalt pepper.
 
4. Legg de varme kyllinglårene på tallerkenene og server. 

 

Vel bekomme!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!