Kongsberg

 

Kongsberg er en sjarmerende by som ligger en drøy time fra Oslo, sentralt mellom Drammen og Notodden. Med sine rundt 25.000 innbyggere drukner man ikke i en storby, og man får fort en oversikt over hva som befinner seg i byen. Kongsberg var en gruveby før i tiden, nå til dags er det meste av gruvetrafikken turistrettet, og det er vel verdt å få med seg en tur ned i gruvene, men pass på hodet! Kongsberg har også lang historie for høyere utdanning, med Norges første høyskole, etablert i 1757!

I flotte lokaler holder Høgskolen til, omtrent et minutt utenfor selve bykjernen. Her er det et variert, og unikt tilbud for studenter; Optikk, ingeniørutdanning innenfor systemdesign og data, økonomi, og statsvitenskap. Alt ligger til rette for en variert studentmasse!

Som på de fleste studiesteder er det fadderuka som er kick-off for studiene på høsten. Dette gjelder enten man er dreven student som viser rundt nye spirer, eller man kommer fra andre siden av landet og lurer på hva det å være student betyr. Med mange tilreisende studenter er Kongsberg et lett sted å få venner på, venner for livet. Etter å ha overlevd Fadderuka er det hverdagen som student som venter, med studier, venner, utfordringer på alle plan.


 

 

Uteliv

 

Kongsberg byr på det meste av uteliv, enten man liker klubber hvor hip-hop, r’n b, og det siste innen pop-verdene blir pumpet ut over dansegulvet, om man liker brune buler hvor fatølen flyter, eller om studentkroa er stedet hvor store deler av studielånet drikker vekk. Studentkroa, La Place, har akkruat flyttet inn i nye flotte lokaler, som har gitt studentene et nytt og bedre tilbud på den fronten. Filmkveld hver mandag, studentkro med varierende tema annenhver torsdag, det finnes ingen grunn til å bli sittende på hybelen å råtne vekk.

I tillegg finnes det en sportsbar, Kjeller’n, som kjører fotballkamper på storskjerm, i tillegg til nattklubben man finner på fredager og lørdager.

LES OGSÅ: Studiestedsguide Horten

Kongsberg er nok en av de stedene i Norge med flest kebab-sjapper per innbygger. Derfor er man også sikret et godt og variert tilbud etter at utestedene har stengt, og man trenger en matbit til turen hjem. Flere av disse har også studentvennlige priser.

 

 

På fritiden

Du trenger aldri kjede deg i Kongsberg. Det sørger blant annet Studentsamfunnet for. Gjennom Trimius, idrettsgruppen, så blir det gjennomført fire treningsøkter i uken. Basketball, innebandy, fotball, og volleyball. Ingen grunn til å la grandiosa og annen hybelmat sette spor etter seg! I tillegg til Trimius har også Studentsamfunnet i Kongsberg flere undergrupper: Hibux, for datainteresserte, Fotos, for de som liker å ta bilder, De Taktløse, støttefunksjonen til alle bandene ved HiBu, StudentUka, arrangør av Uka, Laget, det kristne studentlaget i Kongsberg, Kong Hibu, studentavisa, i tillegg til at La Place styret, studentkroen, hører hjemme under samfunnet. Samfunnet er kjernen i studentmiljøet i Kongsberg!

LES OGSÅ: Hulen i Bergen


 

Bolig

 

Studenthyblene i Kongsberg er primært på to steder i byen . På andre siden av sentrum ligger Dyrgravveien, med sine hybler, og man har Frogsvei, rett ved skolen. Snart settes også spaden i jorden, og da kommer det studenthybler i selve bykjernen, med kjøpesenter, studentkro, og alt man trenger rett utenfor døren. Samskipnaden har hybler for en hver smak, og for tiden ligger de på fra 2300 og opp til 2900 for hyblene. Dekningen er god, så du slipper å stå uten hybel i Kongsberg. Det private markedet har også godt utvalg, men en samskipnadshybel er et godt utgangspunkt for en ny student.

 

 

Reise til og fra

LES OGSÅ: Splitte mine bramseil!

 

Å komme seg til Kongsberg er en lek. Det går buss og tog fra Oslo hver time, hele døgnet. Om man kommer langveisfra er Gardermoen et lett alternativ, da det går direktetog fra Gardermoen til Kongsberg.