Kristiansand

 

Kristiansand er godt kjent som sommerbyen med et yrende liv når byen fylles av turister fra inn- og utland. Men Kristiansand er også en moderne by med et stort og mangfoldig næringsliv og et aktivt kulturliv. Byen er også kjent for Quartfestivalen, dyreparken og fotballklubben Start.


 

Studentliv

Høgskolen i Agder har en sentral plass i gåavstand fra sentrum.


Uteliv

 

Kristiansand har nærmere 100 spisesteder, puber, diskoteker og barer med plass til rundt 17.000 gjester. Her kan du spise mat fra en italiensk meny, retter fra Tyrkia, India og Kina eller norsk kost. "Lysløypa" ligger i den sørvestre delen av byen, men det er mange andre gode steder utenom dette området.

Plasser som Charlies og Havanna er kjent for å være populære blant byens studenter.


 

 

Hva gjør du på fritiden?
 

Byen har et stort mangfold av lag og foreninger. Her er bla. kor, kunstmalerforeninger, fly- og fallskjermklubber, fotoklubber, kystlag og danseklubber. De fleste sportsgrener er representert, og treningstilbudet i byens idrettshaller er bra. Kommunens kulturkontor har nærmere opplysninger.


Kristiansand har også et rikt teater og kinotilbud. Et av kjennetegnene til Kristiansand er de mange og gode sentrumsnære friarealene. De er flittig i bruk av såvel studenter som byens egen befolkning hele året. Alle kjenner til kysten, men her er mer å glede seg over.


Bolig i byen

 

I Kristiansand er det totalt ca. 7.000 studenter (per 1.1. 2007). Selv om dette utgjør en anselig del av byens befolkning, har det de siste årene vært helt problemfritt å skaffe seg et sted å bo for studentene. I tillegg til SiAs hybler og leiligheter, er det nemlig god tilgang på private utleieboliger.
 
SiA har i dag 19 studentboligbygg med tilsammen 620 hybler og leiligheter i Kristiansand. I tillegg har vi et boligtorg på våre hjemmesider hvor du kan få oversikt over private utleieboliger. Tjenesten er gratis og SiA er ikke ansvarlig for innholdet i annonsene.
 
SiAs boliger er plassert sentralt både i forhold til byens sentrum og de ulike høyskolene.

LES OGSÅ: Test sak Olav

 

 

Reise til og fra byen


 

Du kan fly til Kristiansand via Oslo eller Bergen med SASBraathens. Du kan også ta tog fra Oslo og Stavanger til byen, man kan også ta buss fra de to nevnte byene og fra Sarpsborg til Kritiansand.