Studenten Henrik

 

 

 Bartenderen Sonny

 

 

 DJ Maren

 

 

Hegdehaugsveien

Odeon i Hegdehaugsveien har vært et mye omtalt sted i mediene, og etter at vi har hørt at det er her Celina og co. tilbringer tirsdagene vet vi ikke helt om vi tør å gå inn i frykt for å ikke være fine nok. Vel innenfor døra blir det klart at det slett ikke er noe krav om å være stivpynta her, og at kjendisene uteblir på lørdager. Stemninga er det likevel ingenting å si på, det er mye dansing på bordene og høy champagneføring! Du må rekne med å møte minst et par snobber men det er jo en del av sjarmen, er det ikke?

Selv om bartenderen er veldig hyggelig, er dessverre ikke prisene så sympatiske. Du går altså ikke på Odeon hvis du vil spare penger. Til gjengjeld stiger stemningen raskt, musikken er livlig og damene danser på bordet. Du finner mange pene mennesker med stilige antrekk her, og champagnefaktoren er høy hvis du vil benytte anledningen til å feire skikkelig!

Odeon er ikke et typisk studentsted, flertallet av klientellet ser ut til å være noe mer etablert enn den typiske studenten.Student på stedet

Student på stedet: Henrik (25) liker seg på Odeon, selv om han vanligvis ikke henger her:  ”Jeg synes det er helt greit her, men det er ikke noe sted for studenter som mottar støtte fra lånekassen. Det er bedre for de studentene som får støtte fra foreldrene sine. Pluss for mange pene damer.”

LES OGSÅ: De 50 gjeveste yrkene - yrkene med høyest status


Bartenderen har ordet

Svensk bartender (ingen overaskelser her!) Sonny (27):

Hva er din favorittbestilling?
Et par flasker Krug ( eksklusiv Champagne )

Og den verste?
Når noen først bestiller en drink, venter til jeg er ferdig og så bestiller en ny av den samme.

Hvordan vil du beskrive klientellet her?
-Gjestene her er alt fra folk som er født på vestkanten og har bodd her hele livet, til sønnene deres som jobber i pappas firma. Det er endel kjendiser, og folk som ikke har penger men som gjerne vil ha det... Det er faktisk også endel sykepleier og mediestudenter her.

Og hvem er ikke her?
- Kunstnere, folk med estetisk talent. Det er mye overfladiske kunder her. Kunstnerne holder seg unna.

Hvem er dine favorittkunder?
- Glade mennesker med gode restaurantvaner.


Og hvem er de verste kundene?
- De som knipser og presser seg fram. Jeg har tenkt på å gi ut en bok om hvordan komme seg fram i køen!

LES OGSÅ: Den rosa grisen til Pink Floyd


Når dra du dit?

Odeon er bra hvis du har lyst å pynte deg en kveld, drikke champagne, danse på bordet og møte potensielt velholdne og velkledde mennesker. Kleskoden er likevel ganske uformell. Beliggenheten er sentralt plassert i nær gangavstand til en rekke andre utesteder, hvis du skulle føle trangen til å bevege deg.