N amibia er et land i sørvest-Afrika som grenser til Angola i nord, Botswana i øst, og Sør-Afrika i sør. Landet har masse å tilby, både for turister og utvekslingsstudenter.

Landet har en unik og variert natur, med ørkenområder, fjell, savannene og kystlinjen.

Det er et kjent "safariland" hvor man kan observere et rikt dyreliv, inkludert elefanter, løver, giraffer og flodhester. Du kan også oppleve unike geologiske formasjoner og vakre horisonter, hvor himmel møter sanddyner. Utforskning av flotte utsikt og turområder langs Skeleton Coast og Atlanterhavets kystlinje bør heller ikke glemmes.

I Damaraland, kan du også møte landets urfolksgrupper, inkludert Himba og Herero.

Det offisielle språket i Namibia er riktignok engelsk, men du vil oppleve at mange av innbyggerne snakker også afrikaans eller andre lokale språk som Oshiwambo, Herero eller Damara.

Windhoek er hovedstaden og har et rikt kulturliv. Her hører hjemme flere museer, kunstgallerier og teatergrupper. Byen har også et bredt utvalg av restauranter, barer og butikker, og det gir en unik mulighet til å oppleve landets urbane kultur.

Fra et historisk perspektiv, var Namibia en koloni under Tyskland frem til 1915. Deretter ble det om til et mandatområde under Sør-Afrika frem til sin selvstendighet i 1990.

 

Fakta om Namibia

Hovedstad: Windhoek

Totalt innbyggertall: Omtrent 2,5 millioner

Størrelse: 824 292 km²

Offisielt språk: Engelsk

Statsform: Republikk

Myntenhet: Namibiske dollar (N$)

 

 

Utdanningssystem og universiteter

Namibia er et populært studieland for studenter som ønsker å studere ville dyr, økologi, miljø og kultur. Tilgang til landets urfolksgrupper gjør at studenter kan også lære om kulturen og historien til disse gjennom studier i antropologi og sosialantropologi.

Det er mulig å ta et utvekslingsår eller semester her gjennom internasjonale utvekslingsprogrammer. Disse programmene gir studentene mulighet til å oppleve landet og kulturen på nært hold, samt å få kreditter for studiene hjemme.

Enkelte universiteter i Norge har samarbeid med universitetene i Namibia, og det kan være lurt å undersøke om ens eget universitet har slike avtaler.

 

 

University of Namibia (UNAM)

Det største og mest anerkjente universitetet i Namibia, med hovedkontor i Windhoek. Tilbyr en rekke grader innen fag som økologi, biologi, geografi, sosiologi, økonomi, jus og ingeniørfag.


 

Namibia University of Science and Technology (NUST)

Universitetet har hovedkontor i Windhoek og tilbyr grader innen teknologi, vitenskap, ingeniørfag og økonomi.

 

International University of Management (IUM)

Et privat universitet med hovedkontor i Windhoek. Det tilbyr grader innen økonomi, ledelse, informasjonsteknologi og offentlig administrasjon.

 

Namibia University of Health Sciences (NUHS)

Universitetet har hovedkontor i Windhoek og tilbyr grader innen helsefag, medisin og sykepleie.

 

Polytechnic of Namibia (PoN)

Et teknisk universitet med hovedkontor i Windhoek. Det tilbyr grader innen teknologi, ingeniørfag, datateknologi og design.

 

University of Science and Technology (UST)

Et universitet med hovedkontor i Ongwediva. Det tilbyr grader innen teknologi, ingeniørfag, datateknologi og design.

 

University of Cape Town Namibia (UCTN)

Et universitet med hovedkontor i Windhoek, Namibia. Det tilbyr grader innen teknologi, ingeniørfag, datateknologi og design.

 

Namibia University of Agriculture and Natural Resources (NUANR)

Et universitet med hovedkontor i Windhoek, Namibia. Det tilbyr grader innen landbruk, naturressurser og miljø

LES OGSÅ: Student i utlandet? Da vil vi komme i kontakt med deg!

 

Prisnivå og generelle tips

Prisnivået i Namibia er generelt lavere enn i Norge. Dette gjelder særskilt for mat, drikke, transport og bolig. Spesielt hvis du velger lokal mat.

Transport er svært billig ettersom bensinprisene er lavere. Det er mest vanlig å kjøre egen bil i stedet for å ta offentlig transport.

Derimot kan prisene for noen varer og tjenester, som elektronikk, internett og importerte varer, være høyere.

Noe å være oppmerksom på er at, ved siden av den offisielle valutaen i Namibia, det er også mulig å betale med US dollar eller euro i enkelte butikker og restauranter, spesielt i de større byene. Det kan være lurt å ha både kontanter og et internasjonalt kredittkort med deg, da ikke alle steder aksepterer kredittkort.

Namibia har et tørt klima, med varme temperaturer om dagen og kjøligere temperaturer om natten. Dette betyr at det kan bli svært varmt i ørkenområdene, så det er viktig å ha med seg nok vann og beskyttelse mot solen.