(StudentTorget.no): 

Jul og festlig lag hører ofte sammen, og mange føler behov for å pynte seg litt ekstra når man møter igjen gamle kjente de store utedagene i romjulen.  StudentTorget.no gir deg sminketipsene til hvordan du får den ekstra gløden.

Med studentlivet følger som regel en laber studentøkonomi, og sminken blir ofte valgt bort. Men utseendet trenger ikke å lide unødig, har man basisproduktene  slipper det å gå altfor hardt utover den slunkne lommeboken.

Janne Borlaug er profesjonell make up-artist og gründer av nettbutikken Makestyle.no, og hun har flere tips til deg som ønsker å piffe opp «julelooken».

- I år er det glitter som gjelder: Glitrende kjoler, glitrende øyner og glitrende negler. Man har lov til å bruke litt mer glitter i øyenskygger, litt mer glødende solpudder og blush og kanskje til og med en glitterspray til håret. Det er også blitt veldig in med body bronzers, som gir en fantastisk glød til kroppen og en fin farge uten sol. Bruk også glitter i øyekroken og på øyelokket for å få et skikkelig «Hollywood-blikk», samt dype glitrende farger på neglene, sier hun.

 

 

TIL ANSIKTET: Ved å smøre deg inn med Scott Barness` Body Bling får du en fin glød i fjeset.

 

Basisprodukter viktig

Det er lett å gå seg vill i sminkeverdenen, og mange har nok vanskeligheter med å velge ut de beste produktene. Borlaug mener at man slett ikke trenger å ha alt tilgjengelig, men at man kommer langt så lenge man har basisproduktene i sminkepungen.


- Det er flere «must haves», for eksempel concealer for å få bort skygger og synet av poser under øynene, camouflage for å fjerne rødhet i ansiktet, og jevne ut hudfargen, pudder, blush/rouge til kinnene, maskara for å gi øynene et løft, skape farge rundt øynene og markere, samt brynspudder og brynbørste for å markere og skape en fin linje på brynene.

Og make up-artisten poengterer spesielt viktigheten av øyebryn, og anbefaler alle å bruke nettet for å finne øyebrynformen som passer nettopp din ansiktsform.

- Brynene gjør akkurat det samme for et ansikt som en riktig ramme til et fotografi. De skaper struktur og balanse, og man skal ha riktig form på bryn i forhold til øyeform og plassering av øyner, i forhold til ansiktsform og ansiktsuttrykk. At ting er i balanse er det viktigste i en sminkeprosess, fordi det er da man skaper et vakkert og velproporsjonert ansikt, fortsetter make up-artisten.

LES OGSÅ: 5 kortspill man kan lære på 5 minutter

 

Gutter og sminke?

 

NEGLEFIN: Lakker neglene i en lekker farge til julefesten.  

Sminke har lenge vært forbeholdt jenter, men også gutter kommer godt ut av det ved å bruke sminke, ifølge Borlaug. Hennes viktigste tips til gutter som vil prøve seg i sminkepaletten, er moderasjon.


- Gutter kan fint bruke sminke, men det bør ikke synes. Dekkrem skjuler urenheter og ujevnheter i huden, og for gutter med mye blåfarge under øynene kan det være lurt å kjøpe seg en concealer med lett konsistens som dekker det mørke og det gjør at man ser mer våken og ikke så sliten ut.

Hun anbefaler gutter å fokusere på hårfrisyren, og det helhetlige inntrykket.

- Har du litt lengde på håret, rett det med rettetang og style det etterpå. Noen har fall i håret og liker det ikke, da kan det være lurt å rette ut håret for at det skal være enklere å style. Ellers hjelper det mye med fine klær, god parfyme og gutter som ser stelte ut. Gutter som ser slaskete ut med ruskete hår og utrimmet skjegg, veldig rynkete skjorter og gamle sko demper inntrykket. Det er også blitt vanlig å trimme øyebrynene for gutter. Det gir et roligere og mer ryddig uttrykk i ansiktet å få ryddet opp i store og buskete bryn, sier Borlaug.

 

GLITTERGLØD: Shimmer i flere nyanser gjør at kinnene blir ekstra fine.

 

Sminkekurs med Linni Meister


En fare med glittermoten er at det fort blir for mye av det gode. Borlaug har noen gode triks som gjør deg akkurat passe festfin.


- Velg riktige produkter, produkter av kvalitet og naturligvis riktige farger. Bruk tid, gå gjerne til en make up-artist eller salong som kan hjelpe deg å finne riktige farger på concealer, foundations og dekkremer, og prøv ut flere produkter før du kjøper.

Er du bosatt i Oslo, har du også muligheten til å gå på kurs hos Makestyle og få forklart hvordan man sminker seg.

- Du får et sminkehefte, goodiebag, demonstrasjon av sminkelegging på Linni Meister og et intimkurs der man lærer alt man trenger å vite om sminke.