(StudentTorget.no):

Øl er studentenes rennende gull. Under studenttiden konsumeres det ofte store mengder øl for å slukke tørsten eller for å feire eksamensfri – man finner alltid en god grunn til å ta seg en.

Tro det eller ei, øl har faktisk noen helsemessige fordeler. Det påstås selvfølgelig ikke at en fyllekule er helsebringende, men dersom man drikker med måte, har flere forskere hevdet at øl kan være godt for helsa.

1. Reduserer risiko for hjerte -og karsykdommer

Forskning viser at en moderat inntaksmengde øl vil redusere hjerte –og karsykdommer med hele 20-30 prosent. Hjerte –og karsykdommer oppstår ved at kolesterol setter seg i blodårene. Dersom man inntar alkohol, vil sannsynligheten for dette reduseres.

2. Bra for fordøyelsen

Øl inneholder masse vitaminer, mye fiber og lite sukker. Fiber en av de viktigste faktorene som spiller inn for en god fordøyelse. Øl inneholder også mineraler, fosfor, jod, magnesium, kalium og kalsium. Og visste du at øl er bra for håret ditt?

3. Øl reduserer sjansen for Alzheimer

Flere studier har fastslått at silisiuminnholdet og xanthohumol (som blant annet finnes i humle), kan bidra til å forhindre kognitive problemer og hukommelsestap. Etter forskning på disse edle dråper, viser det seg at folk som drikker øl regelmessig og i moderate mengder, har en lavere risiko for å utvikle Alzheimers.


4. Kan bekjemper stress og angst

Ifølge en rapport fra universitetet i Montreal, kan en moderat inntaksmengde øl være med på å bekjempe stress og angst. Maksimalt anbefalt daglig inntak for kvinner er 236 ml og 473 ml for menn.

LES OGSÅ: KROPPSSPRÅK: Lær deg å tolke kroppsspråket til folk!

5. Man blir lykkelig av øl

Selv om det er et kjent fenomen at man kan fremstå litt mer glad etter noen øl, viser det seg også at kun en teskje øl om dagen kan trigge lykkehormonene dine. Alkohol påvirker  endorfinene, som også kalles kroppens lykkehormon. Jo mer man drikker, jo flere endorfiner slippes løs.

LES OGSÅ: Studenter og alkohol: 45 prosent har et risikofylt drikkemønster

6. Øl forebygger forkjølelse

Ved å innta varm øl sies det at sannsynligheten for forkjølelse reduseres. Varmt øl stimulerer blodsirkulasjonen, åpner luftveiene, er smertelindrende og bra for immunforsvaret. Sett ølet i en gryte med varmt vann.

NB: Alt nevnt i denne artikkelen gjelder kun inntak av moderate mengder.