Studentene i Tromsø

I Tromsø, drar studentene ut flere steder, det kommer an på hvilken dag det er.

Er det fadderuke, eller arrangementer i regi av skolen, arrangeres fadderfester og konserter på Driv (studenthuset).

Konserter holdes også på nattklubben til Clarion hotell, The Edge, som er populært dersom det kommer noen kjente artister til "Nordens Paris".

Hvis man ønsker å dra på utesteder i Tromsø, er Maskineriet, Heidis bier bar og Gründer stedene studentene befinner seg. På torsdager, disker Gründer opp med "vintorsdag", hvor man får en vinflaske til rabatert pris, noe som tiltrekker seg mange studenter.

Ønsker man å ta det noen hakk ned, drar flere på barer eller pubber som Prelaten eller Solid. Prelaten har også Shuffleboard, noe som blir godt brukt av Tromsøs studenter.

Blå Rock er et mer alternativ, men kult sted sammen med Fun Pub, hvor man kan leke seg med dart, og mange andre spill og aktiviteter.

Tromsø er et fint og morsomt sted å være student.

 

Studentene i Trondheim

I Trondheim, er det mange populære steder studentene befinner seg på, gjerne torsdag, fredag og lørdag.

Studio 26 er et av de hippeste utestedene. Utestedet består av tre etasjer, hvor du finner en mer intim og rolig sone, dansegulv, og rom innredet med ville lyd og lysanlegg, samt discokuler og store lysekroner. Her er det åpent hele langhelgen.

Studentersamfunnet "det naturlige samlingsstedet for studenter i Trondheim", finnes det kafe, restaurant og en av Trondheims beste konsertscener – dette er stedet hvor UKA i Trondheim arrangeres.

Downtown er også en nattklubb med flere soner på et utested. Her finner du en pianobar, DJ og nattklubb, samt en bar som spiller slagere fra 2000 og 1990-tallet.

Diskoteket er et bar- og klubbkonsept, hvor det også skal være god trøkk.

Ellers kryr det av utesteder og barer i denne store studentbyen, så ingen grunn til bekymring.


  

Studentene i Oslo

Ettersom utestedene er mange, hadde studentene vi forhørte oss med forskjellige preferanser når det kom til stemning og musikk. De fleste skolene har også sine egne lokaler som brukes til festligheter.

Torsdager er studentenes dag i Oslo, og derfor setter utestedene aldersgrensene ned til 20 år. På torsdager sies det å være god kok på Mabou og Horgans, som ligger rett ved siden av hverandre i Hegdehaugsveien.

Jaeger
på fredager og Lavvo, Heidis bier bar  (afterskikonsept) og Nox på lørdager.

Skulle du være i det lattermilde hjørnet, arrangerer Samfunnet på Bislett gratis standup en fredag hver måned og Josefines vertshus standup hver torsdag.

På Youngstorget og Grünerløkka finner man mange kule barer og utesteder, med forskjellige konsepter og aldersgrenser. Skulle man være i tvil om hvor byturen skal gå, er det alltid en sikker vinner her.

LES OGSÅ: Ølet du IKKE vil smake på

 

Studentene i Stavanger

Studentene i Stavanger har, som i de andre storbyene, flere valg når det kommer til hvor byturen skal gå.

Hall Toll er et populært utestedet, hvor du finner et stort dansegulv og bar.

Ønsker du en god drink og masse dansing, skal Hexagon nattklubb være det perfekte stedet for deg som liker høy popmusikk.

Dansingen stopper ikke der, Taket nattklubb er også et utested for danseløver. På dette utestedet, er alt sentrert rundt dansegulvet. P.S. Det sies at de har en rå DJ.

Skulle du være øltørst, er Piren bar hvor de selger den billigste ølen i Stavanger – perfekt for en fattig student.


 

Studentene i Lillehammer

Trodde du Lillehammer var et døvt sted å være student? Tro om igjen.

Lillehammer har tydeligvis noen av Norges beste utesteder.

Skulle du ha kommet inn i Lillehammer og er på leting etter de beste utestedene i byen, mener studentene her at Nikkers sportsbar og Brenneriet er stedene å dra.

Skulle man være i det spontane hjørne, er "afterski" i bunnen av Hafjellbakken kun en liten kjøretur unna. Studentene tar gjerne en tur eller to dit i høysesonger.

LES OGSÅ: NM i Stein, saks, papir

  

Studentene i Bergen

Bergen er en by hvor avstandene mellom morsomhetene er korte. I følge studentene i Bergen, kan en kveld på byen inneholde besøk på opp til flere utestedet. De fleste utesteder er som oftest også gratis å komme inn på.

Bergensstudentene vi har pratet med drar gjerne ut opp til to ganger i uken og her er utvalget stort. Studentene snakket varm om utestedene Parken, Rick´s, Vaskeriet, Brukbar og Heidis bier bar.

Men den store "xfaktoren" i Bergen er silent discoen på Vaskeriet på onsdager, dette er et "must" dersom man studerer i "Vestlandets hovedstad", og ønsker en alternativ og morsom byopplevelse.