(StudentTorget.no):

 

Som TIX sier; «Jeg er hjemme alene, får ikke gjort noe med det». Den siste tiden har vært sterkt preget av å holde oss fra hverandre, og mange unge kjenner at det har vært vanskelig å ikke kunne ha en fest med nære og kjære.

 

Videre fortsetter TIX med ordene «nå møtes vi på FaceTime-fylla», og det er nøyaktig slike idéer vi i StudentTorget har blitt inspirert av.

 

Her er en liste med idéer til en god fest du kan ha med venner over FaceTime, Skype, Zoom, eller lignende. Bedre det, enn å gjøre slik Mario Riera fra Ex on the Beach gjorde, dro på fest og havnet i krangel med Mads Hansen. Det er det ingen som vil.

 

Beer Pong
Sett opp PCen på enden av et bord, og kontakt din motstander i en digital løsning på vorsspillet Beer Pong. Begge spillerne plasserer kopper slik man normalt ville spilt spillet, men når en ball treffer oppe i koppen, må du forklare hvilken kopp som er truffet.

 

Motstanderen drikker koppen, og spillet fortsetter som normalt til det er en vinner. Denne løsningen på en digital fest fungerer overraskende bra, og er veldig likt hvordan spillet fungerer i virkeligheten.


 

Pekeleken
Skriv ned navnet på alle deltakerne på forskjellige lapper. En person stiller et «hvem tror du»-spørsmål, og etter det er blitt telt ned fra tre viser alle deltakerne navnet på lappen på den de tror. Veldig likt den originale pekeleken, men med en digital løsning.

 

For en liten tvist kan deltakeren som får flest navn i runden måtte svare på en nødt eller sannhet.

 

Netflix party
Netflix har lagt til en utvidelse i Google Chrome som gjør det mulig å synkronisere Netflix med alle som deltar. Foreslå idéen til en venn, om det så er naboen eller en langdistanse venn, og spill av favorittfilmen eller serien din. Har du enda ikke sett Tiger King eller Too Hot to Handle, kan du nå se dette med en venn.

LES OGSÅ: Alkoholloven i Norge - guide

 

Hentelek
En person nevner en ting alle skal hente frem, og det første som viser objektet på skjermen får velge neste hente-oppgave.

 

Jo mer kreativ man er, jo festligere kan dette være. Kom gjerne på «straffer» eller «belønninger» i tillegg.

 

For eksempel kan første person si at de andre skal hente noe gult. Mye er gult, og kanskje kommer noen med noe kreativt og kult. Eksempel på en straff kan blant annet være å putte valgte objekt i munnen.


 

Jeg ser
En norsk variant av den engelske leken «I spy», som går ut på at en person velger ut noe i rommet og skal gi hint om hva de ser. De andre deltakerne må gjette hva personen ser på.

LES OGSÅ: Den ultimate bakrushjelperen

 

Man kan enten gi små hint om hvordan gjenstanden ser ut, eller man kan fortelle historien om hvordan man fikk objektet.

 

Her er muligheten til å være kreativ store, og leken blir enda litt morsommere hvis man legger til regler. Kanskje kan man legge til at alle får x antall spørsmål de kan stille, at den som gjetter riktig får en belønning, eller at de som ikke klarer det får en straff.

 

Houseparty
Last ned appen «Houseparty», og test ut lekene i appen. Der finnes det flere leker dere kan spille sammen over videochat. Ett av alternativene er et tegneaktivitet, hvor en person tegner og de andre skal gjette hva som blir tegnet. Appen har også mimelek og trivia.

LES OGSÅ: Unge avholdsfolk havner utenfor

 

Flere nettsteder tilbyr nå drikkeleker på en virtuell måte. Du kan blant annet spille busstur, king’s cup, f*** the dealer, rødt eller svart, veddeløp og flere på drinkvirtually.com, og FaceTime venner mens man spiller.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet