Hva gjør en automatiseringsingeniør

En automatiseringsingeniør blir ofte kalt automasjonsingeniør, som er en direkte oversettelse fra engelsk. Automatiseringsingeniøren kan konstruere, drifte og vedlikeholde automatiserte systemer - det vil si systemer som henter data fra sensorer, overvåker, styrer og regulerer prosesser etter bestemte regler og mål.

Ingeniøren analyserer eventuelle driftsproblemer og finner løsninger på disse. Ulike arbeidsoppgaver vil kreve samarbeid med fagfolk fra mange ulike felt i større prosjekter, men man må også ha evnen til å arbeide selvstendig.

Arbeidsoppgavene varierer fra å styre store prosjekter, til å tilby ekspertise på spesifikke områder. Typiske arbeidsoppgaver er regulering og styring av systemer innen industrien, samt lage systemer ved hjelp av software og hardware.

Andre oppgaver:
- Designe, teste og prøve forskjellige kontrollsystemer.
- Sikre at feltenheter, instrumentering, kommunikasjonsnettverk, datasystemer og grensesnitt fungerer optimalt.
- Samhandle med team, konsulentfirmaer, entreprenører og leverandører.


Personlige egenskaper - Automatiseringsingniør

En automatiseringsingeniør må være kreativ og visjonær, ha teknisk kunnskap med tanke på datamaskiner og databasesystemer, takle press, og like å jobbe i team. Det er også en fordel å kunne ta initiativ og være målrettet. Da man som automatiseringsingeniør ofte jobber på oppdrag fra en kunde, er det også viktig å kunne kommunisere med denne.

LES OGSÅ: Lyst til å studere automatisering og elektronikkdesign? Les om Benjamins erfaringer!

Utdanning / kompetansekrav - Automatiseringsingniør

For å komme inn på ingeniørutdanning i automatiseringsteknikk kreves generell studiekompetanse, og Matematikk R2 + Fysikk 1 (Kunnskapsløftet), evt. Matematikk 3MX/3MN + Fysikk 2FY (Reform 94).

Studievalg.no - Relaterte studier til Automatiseringsingeniør

Jobbmuligheter - Automatiseringsingniør

Hovedbransjene for en automatiseringsingeniør er olje-/prosessenergi, elektromekanisk og elektronisk industri. Mange arbeider også med daglig drift i ulike virksomheter med automatisert materialbehandling og/eller driftsanlegg. Det er generelt et stort behov for ingeniører i bransjene, så jobbmulighetene er absolutt til stede.

KarriereStart.no - Temaside Automatiseringsingeniør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Automatiseringsingeniør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Automatiseringsingeniør

Lønnsnivå - Automatiseringsingniør

Generelt høy lønn.

Mer informasjon / linker

www.nito.no

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner