Restaurantsjef

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en restaurantsjef

Restaurantsjefer arbeider vanligvis ved større hoteller, og gjerne med flere restauranter. Restaurantsjefen har hovedansvaret for den daglige driften av restauranten. Hver restaurant har i tillegg ofte en eller flere hovmestre som man arbeider tett sammen med. Ved de mindre hotellene og restaurantene kan hovmesteren også fungere som en restaurantsjef.

Restaurantsjefens oppgaver er å drive restaurantbedriften, og dette innebærer administrering, bedriftsplanlegging, markedsføring, kunderelasjoner, budsjettering og personalansvar. 
 

 

 

 

Personlige egenskaper - Restaurantsjef

Som leder av en servicebedrift må restaurantsjefen være utadvendt, serviceinnstilt og ha evnen til å skape et hyggelig miljø rundt seg. Man må også ha samarbeidsevner ovenfor leverandører, medarbeidere, ansatte og gjester. 

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Restaurantsjef

Restaurantsjefer har ofte bakgrunn som servitør og hovmester, og jobbet seg oppover i systemet. Det finnes også flere utdanningsmuligheter som vil kvalifisere til stillingen, blant annet innen hotelledelse, reiselivsledelse og kjøkken- og restaurantledelse, samt generell økonomi- og administrasjonsutdannelse.

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Restaurantsjef


 

 

 

Jobbmuligheter - Restaurantsjef

Restaurantsjefer er ofte ansatt i på hoteller eller i hotellkjeder, i tillegg til etablerte større restauranter. Det vil finnes jobbmuligheter i de fleste større byer i Norge og ellers rundt om i verden.


 

KarriereStart.no - Temaside Restaurantsjef

KarriereStart.no - Stillingsannonser Restaurantsjef

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Restaurantsjef

 

 

 

Lønnsnivå - Restaurantsjef

Inntekt vil variere i forhold til hvor man jobber, utdanningsnivå, ansiennitet osv. Med fagbrev er det sannsynlig med en årslønn på rundt 300-320.000 kroner. Med en bachelorgrad anslagsvis mellom 350-450.000.- i året

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

 

 

Takk til / Kilder

www.lo.no

 
Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner