Jurist i fiskerinæringen

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Jurist i fiskerinæringen

Det juridiske regelverket for hvordan vi forvalter havområdene våre, er svært komplisert. Det er fortsatt havområder i verden som ingen land "eier", og dette skaper store konflikter og interessemotsetninger.

En viktig fiskerinasjon som Norge trenger skarpskodde jurister som kan fronte Norges interesser på den internasjonale arena. I tillegg trenger vi jurister som er spesialister på juridiske spørsmål som angår våre kystnære farvann.

Det finnes videre mange juridiske problemstillinger som er relevante for fiskerinæringa innen offentlig og privat rett. Som eksempel kan nevnes arbeidsrett, kontraktsrett, selskapsrett og mange flere.

 

 

 

Personlige egenskaper - Jurist i fiskerinæringen

Yrket stiller store krav til personlige egenskaper. Du må også ha en klar og presis skriftlig- og muntlig formuleringsevne.

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Jurist i fiskerinæringen

For å bli jurist må du ta embetsstudiet i juridikum. De fleste som blir jurister velger allmennfag i videregående skole. Hva med å velge en litt mer utradisjonell vei fram til jusstudiet? Det tar ikke lengre tid enn allmennfag å velge grunnkurs naturbruk for å skaffe seg generell studiekompetanse.

Universiteter: Universitetene i Oslo, Bergen og Tromsø har tilbud om jusstudier. I tillegg er det en del høgskoler som tilbyr hele eller deler av juss-studiet.
Se også yrkesbeskrivelsen for advikat.

Studievalg.no - Relaterte studier til Jurist i fiskerinæringen


 

 

 

Jobbmuligheter - Jurist i fiskerinæringen

 

KarriereStart.no - Temaside Jurist i fiskerinærigen

KarriereStart.no - Stillingsannonser Jurist i fiskerinæringen

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Jurist i fiskerinæringen

 

 

 

Lønnsnivå - Jurist i fiskerinæringen

Dersom man er jurist/advokat i det private næringsliv, er lønna vanligvis høyere enn om man jobberi en organisasjon eller i offentlig administrasjon. Lønnen kan være fra 400.000 og oppover avhengig av arbeidssted og erfaring.

 

 

 

Takk til / Kilder

 

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk
 
   

 

Adlibris: Norges største bokutvalg. Pensumgaranti og fri frakt for studenter. 20 % rabatt på mengder av pensum! Kjøp her

Lensway:
20 % rabatt på alle linser. Kjøp her 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: