Videokunstner

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Videokunstner

En videokunstner er en kunstner som arbeider med levende bilder som uttrykksform. Som kunstner produserer eller utøver du kunst av estetisk verdi.

Kunstformen baserer seg på bruk av levende bilder, med eller uten lyd. Bruk av ny teknologi er en naturlig årsak til at videokunst er blitt stadig mer tilgjengelig. Videokunst er naturlig nok en relativt ny kunstform, og 1960-tallet regnes ofte som kunstformens virkelige startperiode.

Kunsten presenteres enten som vanlige videoer, fremvisning av video i en spesiell setting eller som såkalte videoinstallasjoner.

Kunstnertittelen er ikke beskyttet, noe som betyr at i utgangspunktet kan hvem som helst titulere seg som kunstner.

 

 

 

Personlige egenskaper - Videokunstner

Som kunstner er det viktig at du har kunstneriske evner og god estetisk sans. Du må ha en sterk motivasjon, formidlingsbehov og et stort engasjement for å arbeide med kunst. Tålmodighet er også en viktig egenskap. Som videokunstner må du ha interesse for og kunnskap om teknologi.


 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Videokunstner

Arbeid som kunstner krever ingen spesifikk utdanning. Det kan imidlertid være en fordel med utdanning innen kunst. Tilbud for dette finnes på alle utdanningsnivåer. I Norge finnes det en rekke kunstutdanninger på universitets- og høgskolenivå.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

Studievalg.no - Relaterte studier til Videokunstner


 

 

 

Jobbmuligheter - Videokunstner

De aller fleste kunstnere arbeider som selvstendig næringsdrivende i egne atelier eller i fellesskap med andre kunstnere. Verkene selges via gallerier eller direkte fra kunstneren selv. Noen kunstnere er ansatt i skoleverket som lærere i forming og kunstfag. En kunstner kan også få i oppdrag å utføre et bestillingsverk. Mange kunstnere har andre jobber ved siden av.

LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen

KarriereStart.no - Temaside Videokunstner

KarriereStart.no - Stillingsannonser Videokunstner

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Videokunstner

 

 

 

Lønnsnivå - Videokunstner

Lønnen vil avhenge av hvor mye du klarer å produsere og selge. Inntekten kan være svært variabel. Det kan være vanskelig å slå gjennom som kunstner, derfor har mange kunstnere annen jobb i tillegg. Det finnes imidlertid en del stipendier og støtteordninger for utøvende kunstnere.

 

 

 

Mer informasjon / linker

Som kunstner kan du melde deg inn i organisasjoner som er tilpasset ditt fagområde. Mange steder finnes det også egne lokallag for kunstnere.


http://www.kulturrad.no/

 

 

 

Takk til / Kilder

Utdanning.no

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk