Virolog

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Virolog

En virolog er en biolog som jobber med virologi, læren om organiske virus. Fagfeltet regnes som en del av mikrobioloigen, og ofte omtales virologen som mikrobiolog. Virologen har høy kompetanse om virusenes struktur, hvordan de infiserer, og hvordan de reproduseres og sprer sykdom.

Virologen kan jobbe med å klassifisere virus og finne ut hvordan man skal isolere virus. Virologen kan også jobbe med å fremdyrke virus til bruk i både forskning og medisinsk behandling. Arbeidet foregår i stor grad i laboratorier.

Virologer spiller en viktig rolle i kartleggingen av ulike virus, slik som eksempelvis fugleinfluensa, svineinfluensa, AIDS og ebola.

 

 

 

Personlige egenskaper - Virolog

Som virolog bør du være interessert i kunnskap om hvordan sykdom spres, og på hvilken måte virus påvirker hverdagen for alle levende organismer. Som biolog må du være interessert i mangfoldet i naturen. Du må være nysgjerrig, like å undersøke og finne ut av ting, og du må kunne tilegne deg ny kunnskap basert på fysiske bevis.


 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Virolog

Grunnutdanningen for virologen er biologi. Dette tilbys ved flere høgskoler og universitetet i hele Norge, men ulike utdanningssteder tilbyr ulike spesialiseringer. Det er vanlig at spesialiseringen begynner for alvor på masternivå, men også på bachelornivå er det ofte spesialisering innenfor ett eller flere biologiske fagfelt.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

Studievalg.no - Relaterte studier til Virolog


 

 

 

Jobbmuligheter - Virolog

En virolog/biolog kan jobbe innenfor blant annet forskning og undervisning. Du kan også ha roller innenfor offentlig forvaltning, eksempelvis i departementer, direktorater, tilsyn eller forskningsinstitusjoner. Som biolog har du også muligheten til å jobbe for private bedrifter innenfor flere bransjer, da gjerne med forskning.

LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen

KarriereStart.no - Temaside Virolog

KarriereStart.no - Stillingsannonser Virolog

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Virolog

 

 

 

Lønnsnivå - Virolog

Lønnsnivået kan variere. Dette avhenger av flere faktorer, deriblant utdanningsnivå, ansiennitet, arbeidsplass, arbeidsoppgaver og ansvarsområde.

Som forsker ved en statlig institusjon vil årslønnen ligge på 520.000 - 584.000 kroner, og ved oppnådd professorkompetanse 544.000 - 808.000. Kilde: Hovedtariffavtalen i staten 2012 -2014.


 

 

 

Mer informasjon / linker

http://www.bio.no/

 

 

 

Takk til / Kilder

Utdanning.no

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk