ERP-spesialist

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en ERP-spesialist

En Enterprise Resource Planning (ERP)-spesialist er en kontraktansatt innleid for å implementere, oppgradere eller støtte ERP-systemer som lenker ulike sider av virksomheten til ett sentralt prosess. Som en uavhengig entreprenør ansettes en ERP-spesialist ut til en rekke bedrifter som utnytter sine ferdigheter for å øke produktiviteten og integrere leverandørtjenester. Vanligvis er en ERP-spesialist sin kompetanse dømt på bredden av kunnskap og ferdigheter som han eller hun besitter og hans eller hennes evne til å gi strategiske råd, organisere funksjoner i et forretningsmiljø og administrere tekniske prosesser.

ERP-systemer ligger til rette for forretningsdrift via en database som organiserer og gjør tilgjengelig store mengder data for flere forretningsfunksjoner, inkludert ulike områder innen ledelse, ressursforvaltning, økonomi, forsyning og produksjon. Ulike bedrifter bruker sine egne interne systemer og IT- personell til å håndtere mange av disse kravene, og de ​​bruker komponenter av ERP-plattformer kun for utvalgte funksjoner. Vellykkede ERP-spesialister er i stand til å tilpasse seg en klient sitt selskap og forretningsprosesser for å finne ut hvor ERP-systemer vil være mest nyttig. Dette tillater dem å fungere som broer mellom tekniske team, eksisterende ressurser og styringssystemer.


 

 

 

Personlige egenskaper - ERP-spesialist

Folk som jobber som ERP-spesialister må kunne sikre riktig fordeling og håndtering av data og ERPprosesser og finne ut av bedriftens krav. For å oppnå dette, må en konsulent kunne kommunisere med brukere på alle nivåer i organisasjonen. Han eller hun må også være i stand til å instruere eller lære opp andre, og må reagere raskt på endringer i forretningsprosesskrav med on-the-go strategier og løsninger. Det er også viktig at eventuelle endringer i forretningsprosessen kan være avsluttet innen den optimale tidsramme, med minimale kostnader og minimal risiko.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - ERP-spesialist

 

Studievalg.no - Relaterte studier til ERP-spesialist


 

 

 

Jobbmuligheter - ERP-spesialist

 

KarriereStart.no - Temaside ERP-spesialist

KarriereStart.no - Stillingsannonser ERP-spesialist

KarriereStart.no - Arbeidsgivere ERP-spesialist

 

 

 

Lønnsnivå - Bedriftsrådgiver

 

 

 

 

 

Takk til / Kilder

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk