Konsulent: Business Intelligence

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Konsulent: Business Intelligence

Business intelligence (BI) er et sett med teorier, metoder, arkitekturer og teknologier som forvandler rådata til meningsfull og nyttig informasjon for forretningsformål. BI kan håndtere enorme mengder ustrukturerte data for å identifisere, utvikle og ellers skape nye muligheter. BI, i enkle ord, tolker omfangsrike data vennlig. Å gjøre bruk av nye muligheter og gjennomføre en effektiv strategi kan gi et konkurranseutsatt marked fortrinn og langsiktig stabilitet.

En business intelligence konsulent hjelper selskaper å vedta og lære nye strategier for å organisere data. Han eller hun setter opp ny programvarer og forbedrer eksisterende systemer for å gjøre det enklere å behandle informasjon. Konsulentene kombinerer sin kunnskap om teknologi og business management for å forbedre effektiviteten, øke fortjenesten, og redusere driftskostnadene. De fleste fagfolk jobber for private konsulentfirmaer, men noen eksperter er selvstendig næringsdrivende freelance entreprenører.


For å kunne konkurrere i det moderne næringslivet, trenger bedrifter å utnytte up-to-date-effektive IT-systemer. En business intelligence konsulent kan hjelpe bedriftseiere å identifisere svakhetene i sine nåværende systemer og foreslå måter å forbedre dem. Under første møte med en ny klient, bruker en konsulent som regel tid på å jobbe gjennom eksisterende programmer og peker ut problemer. Han eller hun forklarer hvordan informasjonshull, lagging av datamaskiner og utdatert teknologi påvirker virksomheten på et grunnleggende nivå. Når alle problemer har blitt identifisert, kan konsulenten sette opp en demo å vise klienten hvordan ny maskinvare og programvare gjør dataene enklere å administrere.

Ved å implementere et nytt system, kan en business intelligence konsulent bidra til å forbedre bedriftens evne til å ta smarte avgjørelser. Han eller hun kan forbedre slike områder som tilgjengelighet av salgsrekorder, medarbeiderprofiler, regnskapsprogrammer, og kundeinformasjon. I tillegg setter konsulenten opp programmer som gjør det lettere å forstå tidligere og dagens tall og forutsi fremtidig suksess.


En konsulent kan også bruke tid på et selskap etter at systemer har blitt satt opp for å gi opplæring av ansatte. Han eller hun kan gi nyttige tips om hvordan du raskt få tilgang til viktige data, og hvordan bruke programmer for å produsere meningsfulle grafer, diagrammer og dokumenter. Mange konsulenter besøker kunder med jevne mellomrom over måneder eller år for å sørge for at de er fornøyd med sine nye business intelligence-systemer.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

 

 

Personlige egenskaper - Konsulent: Business Intelligence

Som konsulent innen business intelligence må du ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper. Konsulenter bør være tilpasningsdyktige, spesielt i privat sektor, hvor firmaer i større grad bruker konsulenter til prosjekter og kortere engasjementer. Det er viktig at du har høy kompetanse og er oppdatert innenfor ditt fagfelt.

LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Konsulent: Business Intelligence

Det er ingen strenge krav for å bli denne type konsulent, men de fleste bedrifter foretrekker å ansette personer som har høyskoleutdannelse i en relatert spesialitet. En grad innen informatikk, informasjonsteknologi, eller bedriftsøkonomi kan være svært nyttig i å finne en jobb som en business intelligence konsulent. I tillegg er tidligere arbeidserfaring i et forretningsmiljø høyt verdsatt av de fleste arbeidsgivere.


Studievalg.no - Relaterte studier til Konsulent: Business Intelligence


 

 

 

Jobbmuligheter - Konsulent: Business Intelligence

 

KarriereStart.no - Temaside Konsulent: Business Intelligence

KarriereStart.no - Stillingsannonser Konsulent: Business Intelligence

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Konsulent: Business Intelligence

 

 

 

Lønnsnivå - Konsulent: Business Intelligence

Lønnsnivået kan variere fra arbeidssted til arbeidssted. Mange konsulenter er tilknyttet konsulentfirmaer eller driver som selvstendig næringsdrivende.

For konsulenter ansatt i det offentlige avhenger lønnen ansiennitet, utdanningsnivå og kompetanse. 

 

 

 

Takk til / Kilder

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk