Servicetekniker

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Servicetekniker

En servicetekniker er en med avansert praktisk kunnskap i måten visse systemer fungerer. Serviceteknikeren bruker denne kunnskapen til å gi service og reparasjoner, vanligvis på mekaniserte og avanserte objekter som biler, ovner, VVS-utstyr, datamaskiner og en lang rekke andre ting. Dermed kan serviceteknikeren jobbe innen en rekke områder ved å bruke sin fagkunnskap til å enten gi spesifikke tjenester eller reparasjoner.

Et annet begrep for servicetekniker er felttekniker, som igjen kan brukes til mange forskjellige typer arbeid. Ditt lokale kabelselskap har feltteknikere som er dyktige i å reparere eller utøve service på utstyret som trengs for å gi deg strøm eller kabel. Disse arbeiderne er "i felten", siden det meste av jobben kreves at de besøker forskjellige steder som boliger eller spesifikke nabolag for å gjennomføre tester, reparasjoner eller vedlikehold. For eksempel hvis et kraftselskap tilbyr en gratis service hver vinter, må en felttekniker fra kraftselskapet kommer hjem til deg å utføre dette arbeidet.


Ikke alle serviceteknikere er feltteknikere. Noen jobber i butikker, slik tilfellet er med bilbransjeteknikere. F. eks, hvis du har et problem med bilen din, tar du den med til en verksted, der de har tilgang til verktøy, testing av utstyr og ofte en levering av deler til å reparere eller vedlikeholde bilen. Noen ganger kan en servicetekniker i et gitt felt fungere på "feltet" oppdrag eller kan jobbe fra et sentralt sted. For eksempel kan visse datamaskinreparatører jobbe i ditt hjem for å forsøke å reparere datamaskinen eller løse tilkoblingsproblemer. I andre tilfeller må du ta maskinen eller deler til et verksted, eller til og med sende datamaskinen til et sentralt verksted hvor en servicetekniker vil evaluere problemene og forhåpentligvis være i stand til å reparere den.


I visse tilfeller må serviceteknikeren være felttekniker. Det er ikke praktisk for deg å sende varmeapparatet ditt til et eksternt lokale, derfor må en person som reparerer varmeovner eller andre større apparater komme hjem til deg og jobbe med hva problemene er på stedet.

LES OGSÅ: valg av utdanning test

 

 

 

Personlige egenskaper - Servicetekniker

Du må være i stand til å arbeide nøyaktig og effektivt etter oppsatte planer og prosedyrer. Som servicetekniker må du kunne jobbe både selvstendig og i samarbeid med andre. Gode evner til kommunikasjon er viktig. Du må også være i stand til å løse akutte problemer raskt. Interesse for kjemi og realfag er nyttig.

LES OGSÅ: Studielandsguide artikkel UK (wip)

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Servicetekniker

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Servicetekniker


 

 

 

Jobbmuligheter - Servicetekniker

 

KarriereStart.no - Temaside Servicetekniker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Servicetekniker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Servicetekniker

 

 

 

Lønnsnivå - Servicetekniker

Lønnen for serviceteknikere varierer etter arbeidsplass, arbeidsansvar, ansiennitet og utdanning.

LES OGSÅ: Studentguide, Oslo (toppheader)

 

 

 

Takk til / Kilder

http://www.wisegeek.com/

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk