(StudentTorget.no):

Fra søndag 1. juli tok Håkon Randgaard Mikalsen over som leder av Norsk studentorganisasjon. Sammen med det nye arbeidsutvalget vil Mikalsen jobbe for at alle studenter får en bedre studenthverdag.

 

– Norge er avhengig av den kompetansen dagens studenter vil bidra med i fremtidens arbeids- og næringsliv. Vi vil bli utfordret, møte tøffe krav og lære masse samtidig som vi håper å kunne utfordre tilbake og være en aktiv del av akademia. Da er det viktig med en trygg og god studenthverdag og at vi har det vi trenger for å kunne fokusere på studiene, sier Håkon Randgaard Mikalsen, lederen i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Om NSO:

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Totalt har medlemslagsinstitusjonene om lag 230 000 studenter. NSO arbeider for studentenes faglige, sosiale og økonomiske rettigheter. Mer informasjon om organisasjonen finner du på student.no.

 

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og regjeringen skriver i Jeløyaplattformen at de skal; øke investeringene i universiteter og høyskoler, og satse på kunnskap og forskning. NSO mener at det ikke kan satses på kunnskap og forskning uten at studentene prioriteres. Statsminister Erna Solberg har uttalt at det vil bli strammere fremover og at vi står at Norge står fremfor tøffe utfordringer som krever omstilling. NSOs nye leder er tydelig på at det er viktig å investere i den kompetansen dagens studenter vil bidra med i fremtiden.


 

– Vi vet at det koster mye å investere i utdanning, men vi har rett og slett ikke råd til å la være, avslutter den ferske NSO-lederen.

LES OGSÅ: Iselin Nybø er studentenes nye minister

 

NSOs arbeidsutvalg 2018/19:

Håkon Randgaard Mikalsen (leder)

twitter: @Randgaard

 

Marte Øien (nestleder)

twitter: @MarteOien

 

Eigil Hole Lønning (fag- og forskningspolitisk ansvarlig)

 

Sofie Carlsen Bergstrøm (fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig)

 

Jone Trovåg (internasjonalt ansvarlig)

 

Fam Karine Heer Aas (velferds- og likestillingsansvarlig)