(StudentTorget.no):

 

Til sommeren blir det et nytt kjør med festivaler verden rundt. Kjendiser samler seg på de store festivalene, som Coachella og Lollapalooza i USA. Europa tiltrakk seg kjente fjes som Post Malone, Taylor the Creator, Iron Maiden og The Chainsmokers i fjor, og har reist forventningene til hvem som skal stå på scenen i år. Skulle du ønske å holde deg på norsk jord, så har også Norges festivaler mange spennede artister å by på. Hvilken festival skal du på i år?

 

Norge

Juni
Bergenfest – 10.-13. juni, Bergenhus festning, Bergen.
Artister/band: Arif, Astrid S, Cezinando, Lars Vaular, Robyn, Zara Larsson, Sondre Lerche, med flere.

 

OverOslo – 17.-20. juni, Oslo.
Artister/band: Cezinando, Gabrielle, The Cardigans, The September When, Pet Shop Boys, Sigrid, deLillos, med flere.

 

Tons of Rock – 25.-27. juni, Ekeberg, Oslo.
Artister/band: Iron Maiden, Disturbed, Faith No More, Dimmu Borgir, Deep Purple, Within Temptation, med flere.

 

Juli
Kongsbergjazz – 1.-4. juli, Kongsberg.
Artister/band: Lionel Richie, Astrid S, Melissa Aldana, Parish, Brooklyn Funk Essentials, med flere.


 

Palmesus – 3.-4. juli, Kristiansand.
Artister/band: David Guetta, Khalid, A$AP Rocky, Armin Van Buuren, med flere.

 

Stavernfestivalen – 9.-11. juli, Stavern, Larvik.
Artister/band: Martin Garrix, Major Lazer, A$AP Rocky, The 1975, Astrid S, Cezinando, med flere.

 

Vinjerock – 16.-19. juli, Jotunheimen.
Artister/band: Miss Tati’s Angola70, Oslo Ess, Bjørn Eidsvåg, Gabrielle, Cezinando, med flere.

 

August
Øyafestivalen – 12.-15. august, Tøyenparken, Oslo.
Artister/band: Aurora, Bon Iver, Sondre Lerche, Kvelertak, Suede, Cezinando, med flere.

LES OGSÅ: Anbefaling: Michel Houllebecqs ''Muligheten av en øy''

 

Europa

Juni
Primavera Sound – 4.-6. juni, Barcelona, Spania.
Indiekongene og de største supporterne av ny musikk, Primavera Sound, kjører på og dytter frem alternativ musikk. Kreativitet er satt i fokus på denne festivalen, og det er som regel headlinerne som skiller seg ut for festivalmengden.

 

Artister/band: Pavement + flere artister som vil bli annonsert snart.

 

Rock am Rock/Roll im Park – 5.-7. juni, Mending og Nürnberg, Tyskland.
Rock am Ring er en av de eldste festivalene i verden, med hele 33 år med årlige festivaler. Lillesøsteren, Roll im Park, er ikke akkurat mindre erfaren, selv om den er noe yngre i alder. I samarbeid med Nürnberg og de ikoniske Nürburgingene, har de fått et fantastisk omdømme blant rockelskerne.


 

Artister/band: System of a Down, Green Day, Volbeat, Deftones, Billy Talent, Korn, Weezer, Broilers.

 

Isle of Wight Festival – 11.-14. juni, Isle of Wight, Storbritannia.
Festivalen er kjent for sine eksklusive og legendariske headlinere, som Fleetwood Mac, The Stone Roses og Bruce Springsteen. Isle of Wight festivalen har holdt på i godt over 50 år, og holder fortsatt koken.

 

Tidligere artister/band (2019): Noel Gallagher's High Flying Birds, George Ezra, Biffy Clyro, Courteeners, Fatboy Slim, Richard Ashcroft og Lily Allen.

 

Download Festival – 12.-14. juni, Derby, Storbritannia.
En av de eldste festivalene i hele verden, som spiller rock og heavy metal. Denne festivalen har vært mange bands pangstart på karrieren.

 

Artister/band: KISS, Iron Maiden, System of a Down, Deftones, Korn, The Offspring, Disturbed og Gojira.

 

Lovebox Festival – 12.-14. juni, London, Storbritannia.
Midt i hjertet av London finner du Lovebox Festival, med artister og band innenfor sjangeren urban og elektronisk musikk. Festivalen spiller mye på kreativitet, og er morsom og energisk fra morgen til kveld.


 

Tidligere artister/band (2019): Chance the Rapper, Solange, Four Tet, Brockhampton, Loyle Carner, H.E.R., Action Bronson og Kaytranada.

 

Hellfest Open Air – 19.-21. juni, Clisson, Frankrike.
Hver eneste subsjanger innenfor metall finner du på Hellfest festivalen. Dette er desidert den mørkeste og hardeste festivalen i verden, men har du en forkjærlighet for denne typen musikk, vil denne festivalen være noe for deg.

 

Tidligere artister/band (2019): Slayer, Manowar, KISS, Tool, Gojira, ZZ Top, Dropkick Murphys og Def Leppard.

 

Glastonbury – 24.-28. juni, Pilton, Storbritannia.
Glastonbury legger listen høyt når det kommer til festivaler. Festivalen har vært scenen til verdens største artister, med sin verdenskjente Pyramid scene. Hele byen blir påvirket av festivalen, så det er ikke akkurat mangel på noe å finne på her.

 

Tidligere artister/band (2019): Stormzy, The Cure, The Killers, George Ezra, Liam Gallagher, Tame Impala, Kylie Minogue og Janelle Monáe.

 

Awakenings Festival – 27.-28. juni, Spaarnwoude, Nederland.
På landet utenfor Amsterdam er det vanligvis grønne enger, ro og fred, men en gang i året gjøres slettene om til et naturlig, gigantisk dansegulv, når Awakenings festivalen setter i gang.


 

Tidligere artister/band (2019): Adam Beyer, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Dixon, Jeff Mills, Nina Kraviz, Richie Hawtin og Sven Väth.

 

Roskilde – 27. juni - 4. juli, Roskilde, Danmark.
En festival som ikke er ukjent for unge, norske ører. Det er ikke bare musikken og artistene som lokker unge til Roskildefestivalen i Danmark. Folk returnerer hvert år for å være med på festlighetene festivalen har å tilby, som blant annet campinglivet og den nakne løpeturen.

 

Artister/band: Taylor Swift, Thom Yorke Tomorrow's Mordern Boxes, Pusha T, Mura Masa, Whitney, med flere.

 

Defqon.1 Weekend Festival – Juni, Biddinghuizen, Nederland.
Hvis du er glad i ordentlig, hard dansemusikk, så burde du helt klart ta turen til Biddinghuizen når de har festivalen Defqon. Produksjonen og artistene i verdensklasse er invitert for å by på den villeste festen.

 

Tidligere artister/band (2019): Angerfirst, Bass Modulators, Brennan Heart, Headhunterz, Coone, Radical Redemption, Destructive Tendencies og Wildstylez.

 

Juli
Wireless Festival – 3.-4. juli, London, Storbritannia.
Denne helgen i juli blir det en ny runde med Wireless festivalen. Her finner du de beste rapperne, men også musikk hvor man kan slå løs håret og vise frem noen dansetrinn.


 

Tidligere artister/band (2019): Cardi B, Travis Scott, Migos, A$AP Rocky, Future, Rae Sremmurd, Tory Lanez og Lil Uzi Vert.

 

Mad Cool Festival – 9.-11. juli, Madrid, Spania.
Mad Cool festivalen er en av de nyeste festivalene på denne lista, men er allerede en av de mest populære. Festivalen er en av de få festivalene som klarer å stå på egne ben, selv om de konkurrerer mot den store festivalen Primavera Sound.

 

Tidligere artister/band (2019): The Cure, Bon Iver, The National, The 1975, The Smashing Pumpkins, Greta Van Fleet, Robyn og Jorja Smith.

 

EXIT Festival – 9.-12. juli, Novi Sad, Serbia.
I Serbia finner du artister og band innenfor flere sjangere, blant annet indie, pop og heavy metal.

 

Tidligere artister/band (2019): The Cure, Carl Cox, Dimitri Vegas & Like Mike, Tom Walker, Jeff Mills, Maceo Plex, Amelie Lens og Greta Van Fleet.

 

Ultra Europe – 10.-12. juli, Split, Kroatia.
Denne festivalen har blitt fraktet fra Miami, men har klart å vedlikeholde sin storhet og eksepsjonelle headlinere. På denne festivalen blir det opptredener fra verdens største DJer, og utsikt over Kroatias vakre kyst.


 

Tidligere artister/band (2019): Swedish House Mafia, David Guetta, Carl Cox, DJ Snake, Afrojack, Adam Beyer, Above & Beyond og The Chainsmokers.

 

Tomorrowland – 17.-26. juli, Boom, Belgia.
Tomorrowland er desidert en av verdens mest kjente og største elektroniske festivaler. Skulle man være så heldig å få tak i billetter, så er det bare å starte å glede seg til å finne ut hva Tomorrowland har å by på. Festivalen har alt fra detaljer på billetten, til elleville sceneopptredener fra artister, DJer og band.

 

Tidligere artister/band (2019): The Chainsmokers, Armin van Buuren, Carl Cox, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, A$AP Rocky, David Guetta og Adam Beyer.

 

Super Bock Super Rock – 18.-20. juli, Lisboa, Portugal. 
Festivalen, som finner sted i Lisboa, fortjener mer anerkjennelse enn det den har fått hittil. Hvert år tiltrekker festivalen seg imponerende artister og band. I tillegg har man muligheten til å se den fantastiske byen.

 

Tidligere artister/band (2019): Lana Del Rey, The 1975, Metronomy, Kaytranada, FKJ og Superorganism.

 

August
Sziget Festival – 5.-11. august, Budapest, Ungarn.
Sziget er en festival som sjeldent trenger å gjøre noe ekstra for å selge billetter. På en, to, tre er billettene utsolgt. Det positive ryktet har fulgt festivalen i over ett tiår, og Budapest er en fantastisk by.

 

Tidligere artister/band (2019): Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + the Machine, Twenty One Pilots, Martin Garrix, The 1975, Catfish and the Bottlemen og Jungle.

 

Boomtown – 12.-16. august, Winchester, Storbritannia.
I august blir hele Winchester omgjort til en temaby, inspirert av artistene og bandene som skal opptre på festivalen. Boomtown er en unik festival, som tar ideen rundt festivaler til et helt nytt nivå. Festivalens tema påvirker selvfølgelig også klesstilen til publikum, så hverdagsklærne må du legge igjen hjemme.

 

Tidligere artister/band (2019): Ms. Lauryn Hill, The Streets, Prophets of Rage, Chronixx, Chase & Status, Groove Armada, Slaves og UB40.

 

Creamfields – 27.-30. august, Daresbury, Storbritannia.
En av de mest prestisjefulle dansefestivalene i verden. Creamfields festivalen har alltid stappfullt program med verdensstjerner. Festivalen satser stort på elektronisk musikk, og flere store DJer opptrer hvert år.

 

Artister/band: Armin van Buuren + flere som vil bli annonsert snart.

 

Reading & Leeds Festivals – 27.-30. august, Reading og Leeds, Storbritannia.
Festivalen, som finner sted i Reading, er en festival som byr på eliten innen rock. Sammen med festivalen i Leeds, som blir en nord-engelsk lillebror, har de siste tiårene hatt mange artister og band.

 

Tidligere artister/band (2019): Foo Fighters, The 1975, Post Malone, Twenty One Pilots, Bastille, Blossoms, Billie Eilish og Stefflon Don.

LES OGSÅ: «Francis Meyers lidenskap» - StudentTorget.no anbefaler

 

Verden

Coachella Music & Arts Festival – 10.-12. april og 17.-19. april, Indo, California.
Artister/band: Rage Against the Machine, Calvin Harris, Bigbang, Big Sean, Travis Scott, 21 Savage, Matoma, Carly Rae Jepsen, Frank Ocean, Lana Del Rey, Lil Nas X og mange flere.

 

Lollapalooza
Buenos Aires, Argentina – 27.-29. mars.
Artister/band:Travis Scott, Martin Garrix, The Strokes, Gwen Stefani, Guns N’ Roses, Lana Del Rey og mange flere.

Santiago, Chile – 27.-29. mars.
Artister/band: Travis Scott, Martin Garrix, The Strokes, Gwen Stefani, Guns N’ Roses, Lana Del Rey og mange flere.

 

São Paulo, Brazil – 3.-5. mars.
Artister/band: Travis Scott, Martin Garrix, The Strokes, Gwen Stefani, Guns N’ Roses, Lana Del Rey og mange flere.

 

Stockholm, Sweden – 26.-28. juni.
Artister/band: Post Malone, Ellie Goulding, Pearl Jam, The Killers, Kendrick Lamar, Camilla Cabello og mange flere.

 

Paris, Frankrike – 18.-19. juni.
Artister/band: Billie Eilish, Khalid, Rita Ora, Pearl Jam, Vampire Weekend og mange flere.


Chicago, USA – 30. juli - 2. august.
Tidligere artister/band (2019): Ariana Grande, Twenty One Pilots, The Chainsmokers, Lil Wayne, Hozier og mange flere.


Berlin, Tyskland – 5.-6. september.
Tidligere artister/band (2019): Swedish House Mafia, Billie Eilish, Scooter, Kings of Leon, Khalid og Hozier.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet