(StudentTorget.no): Semesteret har nettopp startet og sommeren virker fjern. Men dersom du ønsker å jobbe hos flere store norske bedrifter må du allerede nå begynne å planlegge jobb i sommer.

 

På hjemmesidene til både Schibsted, Skanska, NSB og Statnett ligger stillingsutlysningene klare for sommeren. På journalisten.no ligger en rekke vikarstillinger ute hos mediehuset VG og på finn.no og karrierestart.no kommer det opp flere titalls sommerstillinger. Enkelte av stedene går søknadsfristen ut allerede innen slutten av måneden.

 

Planlegg sommeren nå

 

Selv om oppstart er et halvt år frem i tid, kan bevisstheten på hva som legges ut når være avgjørende på om du får akkurat den sommerjobben du ønsker deg.

- Det er flere grunner til at vi er tidlig ute med annonsene om sommerjobb, forteller personalsjef i VG, Kristian Holli.

 STILLINGER DU KAN SØKE PÅ NÅ:

✔ Mediehuset VG: Søknadsfrist 31 januar.

NSB østlandsområdet, salg og service: Søknadsfrist 31 januar.

Skanska, bygg og anlegg: 13 februar.

Statnett, trainee: 8 januar.

Statnett, for studenter: 31 mars.


Schibsted, summer internship: Begynnelsen av mars.

✔  Schibsted, trainee: Begynnelsen av mars.

 

 

- For det første er det konkurranseaspektet. Vi er ute etter å få tak i de beste journalistene. Det er også viktig i forhold til planleggingen vår, at vi kommer tidlig i gang med rekrutteringen. Også er det vel greit for de som skal jobbe at de vet hva de skal gjøre til sommeren, sier han.

Han tror ikke den tidlige fristen som er 31. januar fører til at de går glipp av noen søkere.

- Vi har vært tidlig ute de to siste årene og hatt veldig bra søkermasse, jeg tror det har vært flere søkere de to siste årene enn tidligere, sier han. 

LES OGSÅ: Mange ledige sommerjobber

 

Tid til opplæring

Også i NSB er søknadsfristen satt til 31. januar. Dette tror ikke teamleder i NSB Ola Einar Sande fører til at de går glipp av noe betydelig antall søkere.

- Den tidlige fristen er fordi vi har et opplæringsprogram som man må gjennom før man begynner å jobbe hos oss. Det å jobbe i NSB er ikke bare å selge billetter. Vi har derfor et opplegg med opplæring, en slags skole før man kan begynne å jobbe, forklarer han.


Allerede før nyttår var en god del søknader på plass.

- Vi er kanskje de tidligste ute, men vi pleier å få det vi vil ha, sier Sande.