Med enkle og rimelige grep kan du endre nytt og gammelt til din egen stil. La deg inspirere av interiørblogger og lærerstudent FlittigLise, som åpner hjemmet sitt for å vise deg detaljene som kan gjøre den store dekorative forandringen.

Industribølgen herjer fortsatt på interiørfronten. De fleste rom bør ha litt fabrikk- og kontorpreg mener mange. Noen ting kan du kjøpe nytt i butikken, men loppemarked kan være nyttig å oppsøke for å finne brukte ting som røffe lamper, arkivskap, kasser. Dette er fine interiørting du kan bygge videre på for å skape et mer personlig preg.

Selv liker jeg best å forme ting på denne måten, det gjør interiøret mer mitt og ikke minst er det billigere enn å kjøpe noe som er ferdigdesignet. Jeg liker godt å blande forskjellige interiørstiler, og har selvfølgelig også brukt noen industrielementer som bidrar til å røffe opp innredningen litt, i et ellers mykt hjem. 

I denne teksten har jeg trukket frem forskjellige ting fra min leilighet som skaper et litt rått, industrielt uttrykk, og det uten at noe av det kostet meg skjorta.

Lamper

Å ta fabrikkstilen helt ut kan kanskje bli vel hardt og kaldt for mange. Et godt tips kan derfor være å myke opp denne stilen med tekstiler og naturmaterialer – dette er en kombinasjon jeg synes er spesielt vellykket.

En studiolampe, kan gi assosiasjoner til et kontorlokale, en fabrikk eller rett og slett et legekontor. Den gir innredningen en piff i den litt tøffe retningen.

Min lampe har fått plass i sofakroken og står som en kontrast til myke tekstiler og strukturer i området rundt. Kontraster i interiøret mener jeg har en generelt god effekt, da de spiller ut hverandres potensiale, og gir en god dybdefølelse i rommet.

Studiolampene er perfekt for den rette industrielle stilen. Disse finnes i alle størrelser, farger og priskategorier. Av den dyrere sorten er Jieldé en personlig favoritt, men erstatningen Forså fra Ikea gjør samme nytten spør du meg.

 


 

Tavlemaling

Man kan komme langt med en boks tavlemaling! Gulvtavlen over, lager du enkelt på en kveld, og det krever minimalt med utstyr. Til denne brukte jeg; trelim, stiftemaskin sag og malepensel.

Listene var trehvite og ble kjøpt på Coop Obs for knappe 50 kroner. Mdf-platen som fikk et strøk tavlemaling, fikk vi gratis da vi spurte etter restmaterialer hos Nilsson Trelast. Snakk om kupp! For å markere røffheten valgte jeg å la stiftene synes godt på fremsiden av rammen. Rammen fikk også et strøk med interiørbeis i fargen drivved, for å se litt gammel og slitt ut. 

Rammen skal brukes til å holde orden på forelesninger, møter og lab-timer i høst, noe som virkelig trengs dette semesteret. I tillegg synes jeg tavlen gir kontorkroken min det lille ekstra.

Jeg har også brukt tavlemaling på dørskilt, inne i billedrammer, på oppbevaringsbokser og sparebøsser. Her setter bare fantasien grenser!

Tavlemaling er etter min mening både dekorativt, røft og billig, og er derfor blitt en perfekt innredningsvenn.

Tavleoverflaten gir også utallige variasjonsmuligheter. Hvordan du fører krittet bestemmer bruksområde og fremtoning. Boksen med skjeer kan for eksempel lett forvandles til sukkerskål, og teksten ”velkommen” kan bli til ”god jul” når desember er her igjen.

Den dristige interiørelsker kan selvfølgelig male rett på veggen, på dører og lignende. Jeg har begrenset meg til en stripe rett på kjøkkenveggen som brukes til oppskrifter, handlelister og hyggelige beskjeder. Jeg har imidlertid ikke angret et sekund på dette litt "vågale" valget:

Et nyttig tips til bruksområde for denne tavlen er å lage en middagsliste for kommende uke hver søndagskveld. Dette er blitt en rutine hjemme hos oss etter at jeg fikk denne tavleveggen. Da blir det mye lettere å gjøre større innkjøp på en gang, noe som er en fin måte å spare penger på. I tillegg blir det lettere å sikre et velbalansert kosthold i hjemmet.

 

Merkelapper

Røffe merkelapper og etiketter er også enkle grep for å skape en kontor/fabrikk-stil. Mitt tips er å anskaffe seg en gammeldags DYMO-maskin til dette formålet.

Jeg fant min hos Clas Ohlson og den brukes flittig til merking av både  kontorartikler og andre ting. Å bruke røff gråpapp til merking kan også gi en stram ”look” som passer den industrielle stilen godt.

 

Om forfatteren:

Lise Greni Breen eller FlittigLise som hun liker å kalle seg er en lærerstudent på tredje året ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Hun begynte å blogge etter at hun sammen med sin samboer kjøpte leilighet i Trondheim og fant stor glede og inspirasjon i å komme opp med nye ideer for interiør og innredning i boligen. Dette ønsket hun å dele med andre og startet derfor opp bloggen flittigliseblogg.no.

Bloggen ble raskt meget populær, og Lise ble i 2010 nominert i Dagbladet SØNDAGs konkurranse om å bli årets beste interiørblogger.