(StudentTorget.no):
Tidsskriftet Argument gir alle Oslos studenter en unik mulighet til å lære om hvordan du tilgjengeliggjør akademisk kunnskap for et bredere publikum.
Den 10.november kommer Ole Martin Ihle, Mimir Kristjánsson og Norith Eckbo til Betong, i kjelleren på Chateau Neuf i Oslo for å dele hemmeligheter og erfaringer.
– Med dette programmet ønsker vi å angripe det å skrive om akademisk kunnskap fra ulike vinklinger. For eksempel kommer Ole Martin Ihle, mannen som sammen med Harald Eia laget Hjernevask. Han er god på å skape interesse og popularisere vitenskap, forklarer Ståle Wig.
|
|
Inviterer til skrivekurs: Tidsskriftet Argument (her ved redaktør Ståle Wig) inviterer til skrivekurs på Betong. Kurset holdes 10.november. |
Tettpakket program
På programmet er også Klassekampen-journalisten Mimir Kristjánsson, som skal snakke om hovdan man kan tabloidisere tungt stoff uten å miste grepet om innholdet.
– Det skal handle om hva som skal til for å gjøre seg forstått samtidig som man får med den viktige informasjonen, sier Ståle. I tillegg kommer også vitenskapsjournalist Norith Eckbo, som blant annet skal gi et lynkurs i huskeregler for en skribent.
– Eckbo skal blant annet snakke om typiske feil som blir gjort når bachelorstudenter eller mastergradstudenter skal popularisere innholdet i oppgavene sine, sier Ståle.
Skrivekurset skal holdes i kjelleren på Betong på Chateau Neuf i Oslo, hvor det er plass til 300 deltakere.
LES OGSÅ: Bruk bloggen i studiene
Utfordrende redaktørjobb
Kursarrangøren Argument er et tverrfaglig og tverrpolitisk studentmagasin, av og for studenter i Oslo. Det gis ut fem ganger i året og har et opplag på 5000. Ståle Wig, mastergradsstudent i sosialantropologi ved UiO, har jobbet for Argument siden 2008. I juni ble Wig redaktør for magasinet, noe som innbærer at han har hovedansvaret for å sikre helheten i avisa.
– Det er en utfordrende oppgave siden vi jobber med mange fagretninger jeg må sjonglere mellom. Samtidig er det lærerrikt. Jeg blir nødt til å sette ord på hva som fungerer og ikke fungerer, sier Ståle.
LES OGSÅ: Appene som hjelper deg med studiene
Studentenes formidlingsansvar
Tidsskriftet Argument produseres av en stor base med frivllige skribenteter, som er i dialog med hverandre og redaktørene.
– Vi bruker lang tid på tekstene våre, og vi sender dem gjerne opp og ned, bort og fram, smiler Ståle. Han oppfordrer studenter til å engasjere seg, og bruke muligheten til å trene seg som formidlere gjennom studentmagasiner som Argument.
– 22. juli ble en påminnelse om behovet for å bringe kunnskap og opplyst engasjement inn i det offentlige ordskiftet. Formidlingsansvaret hviler tungt på studenter – framtidens premissleverandører, skriver Argument på sine nettsider.
Ønsker du å melde deg på skrivekurset eller lese mer om tidsskriftet Argument, kan du gjøre det her.