Fortell kort om hva du jobber som og hvor

Jeg jobber i dag som programmerer i Unit4 R&D.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Den kan variere veldig. Det kan være alt fra å fikse feil til å lage ny funksjonalitet og forske på teknologier vi eventuelt skal bruke. Mye går ut på å kommunisere med andre og jobbe i team, diskutere løsninger og strategier.

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Være en god lagspiller, selvstendig, engasjert og initiativrik.

 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke / din bransje?

Det kommer an på hva hvilken vei man ønsker å gå. Mulighetene er mange.

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke / din bransje?

Enkle programmeringsoppgaver. Stort sett begynner man med å fikse små feil for å bli kjent med produktet og lære seg verktøyene. Man har en mentor som hjelper og guider deg til man kan jobbe selvstendig.

 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Master i informatikk fra UiO.

 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?


Jeg jobbet her litt som student og antar at de likte meg da.

 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Å ha en bred kompetanse er bra. Man kan spesialisere seg siden. Ikke lær deg en teknologi den har mest sannsynelig endret seg før man er ferdig med utdannelsen. Det viktigste er at man lærer seg og enkelt kunne sette seg inn i nye teknologier. Som man sier: Man går på skole for å lære seg å lære.

IT er en forholdsvis ung bransje (sammenlignet med andre yrker) som stadig utvikler seg og det kommer stadige nye teknologier og retninger. Mitt råd er at man bør prøve tenke nytt og være åpen for at det kommer nye måter å jobbe og tenke på. Ikke gå seg fast i et spor. Vær åpen for endringer!

LES OGSÅ: Vurderer du master i digitalt liv? Les dette først!

 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få en jobb som den du har (personlighet, akademiske meritter, utdanningsretninger, annet)?

Man bør ha minst en 3 år IT-utdanning. Jeg er selv glad for at jeg tok master. Som nevnt tidligere bør man være en lagspiller og ha gode kommunikasjonsevner.


 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?

Man lærer noe hver dag og får mange spennende utfordringer. Man får jobbe sammen med mennesker, i team. Det er også mange veier å gå innen IT. Man trenger ikke nødvendigvis gå den tekniske veien. Har man en IT-bakgrunn har man mange fordeler. Det kan brukes i de fleste jobber.

LES OGSÅ: Programmerer i Agresso - Yrkesintervju