Hva gjør en Elektroreparatør

En elektroreparatør er en elektrofagarbeider som jobber med reparasjon, feilsøking og testing av maskiner, motorer og transformatorer. Elektroreparatørene reparerer elektrisk drevet utstyr som komfyrer, kjøleskap, mikrobølge- og induksjonsapparater både på verksted og hjemme hos kunder.

Vanlige arbeidsoppgaver for elektroreparatøren:

  • reparere og vedlikeholde elektriske apparater, enten hos kunde eller på verksted
  • skifte stikkontakter og brytere
  • gass-, sveise- og lodde utstyr hvor det er nødvendig

Reparatøren må reparere elektriske apparater og utstyr i henhold til gjeldende lover og forskrifter, og må derfor være oppdatert på disse.

Som elektroreparatør må du kunne jobbe selvstendig ved mindre reparasjoner, men og sammen med andre håndverkere på større reparasjoner. Du må være interessert i elektronikk og elektroteknikk. Du må kunne yte god service til kundene. Du må være kvalitetsbevisst.

Utdanning / kompetansekrav - Elektroreparatør

Studievalg.no - Relaterte studier til Elektroreparatør

Jobbmuligheter - Elektroreparatør

En elektroreparatør kan være selvstendig næringsdrivende og ha et eget kontor/verksted, eller være ansatt hos en autorisert elektroinstallatør. Alternativt kan elektroreparatøren jobbe ved større verksteder.

KarriereStart.no - Temaside Elektroreparatør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Elektroreparatør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Elektroreparatør

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: