Hva gjør en Kranfører

Produkter, varer og utstyr som ikke kan løftes manuelt blir løftet av kraner. En kranfører arbeider med krankjøring, løfteoperasjoner, dekksarbeid og vedlikehold av kranene. I arbeidet har kranføreren løpende kommunikasjon via hodetelefoner og mikrofon med mannskapet på bakken.

Kran og løfteoperasjoner kan være risikofylte, og derfor er det store krav til sikkerhet rundt jobben som kranfører. Kranføreren har det overordnede sikkerhetsansvaret for at arbeidet foregår på en trygg måte.

Yrkestittelen er fagoperatør i kran- og løfteoperasjoner.

Jobben som kranfører passer for deg som liker varierte og selvstendige arbeidsoppgaver. Du må like å jobbe i høyden og ha godt syn, god hørsel og være praktisk anlagt. Kranførere må ha evnen til å oppdatere seg på ny kunnskap i et yrke som er i kontinuerlig utvikling. Det er et høyt arbeidstrykk i hverdagen, og dette krever at du kan jobbe konsentrert, nøyaktig og effektivt med oppgavene som blir gitt.

Utdanning / kompetansekrav - Kranfører

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Kranfører

Jobbmuligheter - Kranfører

Kranførere jobber blant annet innen industrivirksomhet, bygg- og anleggsarbeid, offshoreindustrien, transport- og sjøfartsnæringen.

KarriereStart.no - Temaside Kranfører

KarriereStart.no - Stillingsannonser Kranfører

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Kranfører

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: