Hva gjør en Møbelsnekker

En møbelsnekker er en trevaresnekker som produserer møbler, trevarer og innredninger. Møbelsnekkeren er involvert fra skissetegning til utvikling av det ferdige produktet. Noen møbelsnekkere utfører også restaureringsarbeid.

Vanlige arbeidsoppgaver for møbelsnekkeren:

  • planlegge produksjon og regne ut kostnader
  • bruke og vedlikeholde maskiner og håndverktøy
  • velge, bearbeide og sette sammen materialer
  • designe, tegne og konstruere

Som møbelsnekker tegner du både for hånd og på data. Møbelsnekkeren må i enkelte tilfeller drive med salg og markedsføring av sine egne eller bedriftens produkter. En møbelsnekker samarbeider ofte med møbeltapetserer.

Som møbelsnekker bør du være kreativ og praktisk, og ha estetisk sans. Du bør like å skape noe med hendene, samt tegne og konstruere produkter.
Du bør også kunne planlegge og organisere ditt eget arbeid.

Utdanning / kompetansekrav - Møbelsnekker

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Møbelsnekker

Jobbmuligheter - Møbelsnekker

En møbelsnekker jobber ofte i snekkerverksteder. Møbelsnekkeren kan også jobbe i på sykehus, teater eller museer. Noen jobber i industrien med produktutvikling og framstilling av prototyper. Noen møbelsnekkere er også selvstendig næringsdrivende.

KarriereStart.no - Temaside Møbelsnekker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Møbelsnekker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Møbelsnekker

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: