Hva gjør en Seilmaker

Som seilmaker lager og reparerer du seil, presenninger, kalesjer og andre fasongsydde produkter. En seilmaker kan også gjøre riggarbeid som å spleise og montere tauverk og wirere. Mye av arbeidet utføres i dag maskinelt.

Seil lages etter mål og delene skjæres til manuelt eller brennes ut ved hjelp av datastyrt laser. Delene sys, limes eller sveises sammen i henhold til konstruksjonstegningene. Sømmer sys med kraftige industrisymaskiner, mens håndsøm brukes til forsterkninger av kanter og hull.

I dag brukes mest kunstfiber i seil, men til veteranfartøyer brukes i også naturmaterialer som lin, hamp og bomull.

I tillegg til å kunne faget, bør seilmakeren ha kunnskap om båter, seiling og aerodynamikk for å kunne gi råd til kunder om valg av seil og rigg og om vedlikehold av seil.

Som seilmaker må du være nøyaktig, ha anlegg for tegning og regning samt ha godt håndlag. Du bør også ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. 

Utdanning / kompetansekrav - Seilmaker

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Seilmaker

Jobbmuligheter - Seilmaker

De fleste seilmakere arbeider på mindre verksteder, såkalte seilloft. Mange arbeider alene eller med noen få ansatte.

KarriereStart.no - Temaside Seilmaker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Seilmaker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Seilmaker

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: