Hva gjør en Skomaker

Som skomakeren reparerer og vedlikeholder du skotøy. Noen skomakere designer og lager nye sko. Mange tilpasser og produserer ortopedisk fottøy. Det brukes både håndverktøy og maskiner i arbeidet, og skomakeren bør beherske tradisjonelle teknikker. Skifting av såler og hælflikker, samt søm på overlær er typiske arbeidsoppgaver. I tillegg til skoreparasjoner kan skomakere reparere for eksempel vesker, sekker og belter.

Skomakeren må ha:

  • god kunnskap om skinn og lær, lim og kjemikalier
  • forståelse for fotens anatomi
  • formsans
  • ferdigheter i stell av maskiner og verktøy

Som skomaker må du ha godt håndlag og være nøyaktig og tålmodig. Du bør ha gode kommunikasjonsevner.

Utdanning / kompetansekrav - Skomaker

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Skomaker
 

Jobbmuligheter - Skomaker

Skomakeren arbeider vanligvis i små bedrifter med en eller noen få ansatte håndverkere. Mange skomakere driver eget verksted uten andre ansatte, men mange er ansatt i ortopediske verksteder.

KarriereStart.no - Temaside Skomaker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Skomaker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Skomaker

Lønnsnivå - Skomaker

Selvstendig næringsdrivende vil ha varierende inntekter. Som ansatt fagarbeider i tekstil-, bekledning- og lærvareindustrien er gjennomsnittslønnen 424 000 kroner i året (SSB 2012).

 

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: