«Mingalaba!» Dette er det gøye ordet alle i Myanmar bruker for å si «hei».


Myanmar er det spennende landet, som har vært lukket i mange år, som tidligere het Burma og som ligger rett nord for Thailand. Nå er landet i utvikling og står i all verdens av politiske og kulturelle spagater. Det er det vi får et innblikk i, i vår hverdag.


Vi heter Emma og Kristin, og er studentpraktikanter ved ambassaden i Yangon, Myanmar. Her skal vi jobbe og her skal vi bo i hele seks måneder, altså mer enn lenge nok til å faktisk skjønne litt av hva som foregår, få veldig nyttig utenlandserfaring, og dessuten mange nye venner og opplevelser.

 


Til daglig sitter vi på bakerste rad på ambassaden og får følge med på det meste av det som skjer. Oppgavene kommer rekende på ei fjøl. Vi får skrive rapporter, planlegge store arrangementer og være med på interessante møter. Det gjør det morsomt å gå på jobb og ukene flyr. Diplomatene på huset er travle, men tar seg stadig tid til en spøk, en kaffekopp eller spør hvordan det går. I tillegg har vi fotballag, zumba og (snart) bordtennisbord, noe som gir topp stemning på jobb.Når vi ikke er på jobb, så spiser vi ute hver dag, for ingen penger (nesten). En øl koster seks kroner og et måltid kan en fint få for 10 kroner. Et finere måltid kommer kanskje på 100 kroner. Vi kan med andre ord anbefale livet her nede på det varmeste.

 


Enn så lenge så regner det cirka hver dag. Nesten hele tiden. Men snart er regntiden over og det blir skjønt. Da kan vi endelig oppdage litt mer av byen og landet. Siden landet var lukket for utlendinger i seksti år, så er det mange godt bevarte kulturskatter og buddhistiske helligdommer her, som er enda vakrere enn blomsterenger og den norske fjellheimen.

LES OGSÅ: Den unge kritikeren


Selvsagt savner vi nære og kjære hjemme, men å skape et hjem og et liv her er veldig givende og moro. Det er en fantastisk mulighet til å få et innblikk i hvordan UD fungerer. Om du sjekker ut regjeringen.no/studentpraktikantordningen finner du lenke til alle praktikantstillingene som er utlyst for våren 2020. Vi oppfordrer deg selvsagt til å søke deg hit til Yangon, men sjekk gjerne ut de ulike utenriksstasjonene og finn det som kan passe for deg. Som praktikant får du stipend av regjeringen og husk at folk med mange ulike fagbakgrunner kan søke.

 

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet