Høflighet

Dette kommer nok neppe som en overraskelse, men vil du gli inn med de lokale må du lære deg å si «sorry», «excuse me» og «thank you», både i tide og utide.

Det spiller ingen rolle om det var han andre som gikk inn i deg, en enkel «sorry» er på sin plass likevel.

Dersom du er i en mindre by, er det også viktig å huske på at bussjåføren forventer å høre et takk i det du går av bussen (dette gjelder ikke dersom utgangen ikke er i front ved sjåføren).

 

Alkohol

Ikke bare er det vanlig å dra på puben etter jobb de fleste dagene i uken, det er i tillegg lov med både reklame og tilbud på alkohol.

I Norge, er det som kjent forbudt med begge deler, i tillegg til at vi har en spesifikk alkoholbutikk (Vinmonpolet) og strenge tidsrammer for når det er greit å kjøpe alkohol.

Selv er jeg veldig glad for de strenge reglene vi har i Norge, og jeg blir av og til fremdeles overrasket, når jeg ser en reklameplakat for «Two for £5» på øl eller cider.

 

Kjøreretning

Dette er noe alle påstår at de vet, men jeg kan ikke understreke dette nok: De kjører på feil side av veien.

Så pass på hvilken vei du ser, når du skal krysse gaten.

Stol på meg, jeg har både sett og erfart mange nær-døden-opplevelser. Unngå dem hvis du kan!

 

 

Mat og bolig vs. inntekt

Det er ikke til å stikke under en stol, at det viktigste vi trenger, er et sted å bo og penger til å kjøpe mat.

Det er lett å tenke at Norge er dyrt, for om du ser på prislappen i butikken her i England, sammenlignet med Norge, så virker det dyrt.

Hvis du derimot tenker på at gjennomsnittsinntekten i Norge er 547.320 kr sammenlignet med 365.021 kr i England, så viser det seg at Norge ofte er billigere enn England, for de som bor og jobber der.

Det samme gjelder for bolig. En treromsleilighet på Grünerløkka i Oslo går for 2.1 millioner kroner, mens i Camden i London må du ut med 3.9 millioner kroner for en toroms.


 

Vegg-til-vegg-teppe

Snakker om bolig!

Det er mange Herrens år siden denne trenden døde ut i Norge, men ikke på de britiske øyer!

Å nei du, her må du forvente vegg-til-vegg-tepper hvor enn du går.

På soverommet ditt? Uten tvil. På hotellrommet? Yes, sir. På universitetet?! Selvfølgelig!

Det er ingen vits at britene er glade i tradisjonene sine, og denne trenden kommer nok til å leve lengre enn oss alle sammen.

Heldigvis, er det forbudt både på bad og kjøkken på hoteller og lignende, fordi det er (surprise, surprise) en bakteriebombe.

LES OGSÅ: Hva skal du gjøre etter videregående?

 

Gratis opplevelser

I Norge, er vi veldig vant til at vi må betale dersom vi skal på museum.

Selvsagt, er det en rekke opplevelser du må betale for i England også, men Natural History Museum, Science Museum, British Museum og galleriet Tate Modern er gratis, i tillegg til en rekke andre.

Du oppfordres til å gi en donasjon på £5, men det er på ingen måte et krav.