Høflighet
Dette kommer nok neppe som en overraskelse, men vil du gli inn med de lokale må du lære deg å si «sorry», «excuse me» og «thank you», både i tide og utide. Det spiller ingen rolle om det var han andre som gikk inn i deg, en enkel «sorry» er på sin plass likevel. Dersom du er i en mindre by er det også viktig å huske på at bussjåføren forventer å høre et takk i det du går av bussen (dette gjelder ikke dersom utgangen ikke er i front ved sjåføren).

 

Alkohol
Ikke bare er det vanlig å dra på puben etter jobb de fleste dagene i uken, det er i tillegg lov med både reklame og tilbud på alkohol. I Norge er det som kjent forbudt med begge deler, i tillegg til at vi har en spesifikk alkoholbutikk (Vinmonpolet) og strenge tidsrammer for når det er greit å kjøpe alkohol. Selv er jeg veldig glad for de strenge reglene vi har i Norge, og jeg blir av og til fremdeles overrasket når jeg ser en reklameplakat for «Two for £5» på øl eller cider.

 

Kjøreretning
Dette er noe alle påstår at de vet, men jeg kan ikke understreke dette nok: De kjører på feil side av veien. Pass på hvilken vei du ser når du skal krysse gaten. Stol på meg, jeg har både sett og erfart mange nær-døden-opplevelser. Unngå dem hvis du kan!

 

 

Mat og bolig vs. inntekt
Det er ikke til å stikke under en stol at det viktigste vi trenger er et sted å bo og penger til å kjøpe mat. Det er lett å tenke at Norge er dyrt, for om du ser på prislappen i butikken her i England sammenlignet med Norge så virker det dyrt. Hvis du derimot tenker på at gjennomsnittsinntekten i Norge er 547.320 kr sammenlignet med 365.021 kr i England, så viser det seg at Norge ofte er billigere enn England for de som bor og jobber der. Det samme gjelder for bolig. En treromsleilighet på Grünerløkka i Oslo går for 2.1 millioner kroner, mens i Camden i London må du ut med 3.9 millioner kroner for en toroms.


 

Vegg-til-vegg-teppe
Snakker om bolig! Det er mange Herrens år siden denne trenden døde ut i Norge, men ikke på de britiske øyer! Å nei du, her må du forvente vegg-til-vegg-tepper hvor enn du går. På soverommet ditt? Uten tvil. På hotellrommet? Yes, sir. På universitetet?! Selvfølgelig! Det er ingen vits at britene er glade i tradisjonene sine, og denne trenden kommer nok til å leve lengre enn oss alle sammen. Heldigvis er det forbudt både på bad og kjøkken på hoteller og lignende, fordi det er (surprise, surprise) en bakteriebombe.

 

Gratis opplevelser
I Norge er vi veldig vant til at vi må betale dersom vi skal på museum. Selvsagt er det en rekke opplevelser du må betale for i England også, men Natural History Museum, Science Museum, British Museum og galleriet Tate Modern er gratis, i tillegg til en rekke andre. Du oppfordres til å gi en donasjon på £5, men det er på ingen måte et krav.

LES OGSÅ: Vennskap

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet