De fleste colleges og universiteter har studentorganisasjoner man kan være med i. University of North Dakota, hvor jeg går, har over 200 klubber og organisasjoner på campus, så du kan uten tvil finne en som passer for deg. Det finnes alt fra sport, språk og STEM-fokus, til religiøse organisasjoner. Det varier hvor ofte man møtes, men de fleste møtes enten en gang i måneden eller en gang i uken. Selv er jeg med i to forskjellige studentorganisasjoner her ved UND, og tenkte jeg kunne dele noen av fordelene jeg har sett og erfart fra dette.

 

Sosialisering
Å være medlem av en organisasjon eller en klubb er uten tvil en god måte å få flere bekjentskaper på. De fleste vennene jeg har her, har jeg møtt gjennom organisasjoner. En annen ting er at disse klubbene ofte har eventer i tillegg til de vanlige møtene. På søndag var det Super Bowl her i USA, og jeg vet at mange klubber arrangerte Super Bowl Party, hvor de som vil møtes og tilbringer tid sammen, ser kampen og spiser god mat.

 

Engasjement
Ved å være en del av en klubb eller organisasjon lærer man mye. Man er en del av en organisasjon som fokuserer på noe man bryr seg om og er interessert i å lære mer om. Noen klubber og organisasjoner har mer ansvar, for eksempel på campus, og ved å være en del av disse kan man ofte få være med å ta forskjellige avgjørelser som kan bedre campus.


 

Ledererfaring
Hvis du er interessert, så har de fleste klubber og organisasjoner forskjellige posisjoner man kan søke på. På UND må alle ha en president, visepresident og økonomiansvarlig, for å kunne holde klubben gående. I tillegg til disse tre er det vanlig med en sekretær, en som har ansvar for sosiale medier og en som har ansvar for å nå ut til nye studenter. Alle disse er studenter som jobber frivillig, og man får da vært en del av et team hvor man får mye erfaring man kan ta med seg videre i arbeidslivet.

 

Mat for CVen
De fleste klubbene man kan være en del av er noe man kan oppgi på CVen. Den ene organisasjonen jeg er med i heter «Engineers Without Borders», og dette er en organisasjon som er veldig relevant for meg som ingeniørstudent. Å være en del av denne organisasjonen er noe jeg kan ha på CVen min og vise til om jeg skulle ved en senere anledning søke en jobb hvor det kan være relevant. Om du i tillegg har hatt et større ansvar i klubben, er dette noe som kan nevnes på CVen også.

LES OGSÅ: Studieuken til en ingeniørstudent i USA


 

Dette er bare noen få av fordelene med å være en del av klubber og organisasjoner under studietiden, noe jeg virkelig anbefaler alle som har muligheten!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet