Jeg har studert i Storbritannia, nærmere bestemt London, i ett og et halvt år nå, og har aldri ang-ret på at jeg valgte å gjøre det. Her er mine beste grunner til at andre bør vurdere å gjøre det samme:

 

1. Gode universiteter

De britiske øyer er kjent for å ha mange gode universiteter og utdanninger i verdensklas-se. I 2018 ble London kåret til verdens beste studentby. Cambridge og Oxford er også regnet som noen av verdens beste universiteter. 

 

2. Lær deg perfekt engelsk

Om du velger å ta en hel bachelorgrad i Storbritannia vil du tilbringe mye tid med engelsk på alle kanter. Det er nesten umulig å ikke bygge opp et imponerende vokabular og god gramma-tikkforståelse. Og kanskje du også får en liten aksent? Bare ikke glem hvordan man snakker norsk da!

 

 

3. Få kontakter over hele verden 

Studenter fra hele Europa, ja, hele verden, velger å studere i Storbritannia, og det vil utvil-somt være flere utenlandsstudenter enn bare deg i klassen. Dette er en unik mulighet til å knytte bånd til personer som ønsker å jobbe i samme bransje som deg, over hele verden.

4. Skill deg ut som jobbsøker

Å ha en grad fra utlandet ser kun bra ut på CVen, og skiller deg fra andre som søker på samme jobb som deg.


 

 

5. Billigere å leve

Sett bort i fra London og noen av de andre store byene i England, er husleien ganske billig for oss nordmenn. Mat, opplevelser og utekvelder er også billigere, selv i London. Dette gjør at mange nordmenn klarer seg med å kun jobbe i ferier hjemme i Norge, noe som lar deg fokusere 100% på studier og det sosiale.

6. Gode reiseforbindelser

Det er både billigere og enklere å dra på en liten ferie fra Storbritannia, enten du vil reise rundt i Europa eller rundt i England med tog. Det er også mange gode studentmuligheter for å kunne reise billigere.

 

 

7. Utforsk din kulturelle horisont

Ønsker du å fylle på dine kulturelle opplevelser er Storbritannia et bra sted å gjøre det. Mengder av gratis museumer, spektakulære musikaler og teaterforestillinger hver kveld, store musikkstjerner holder konserter, eller ta en kveld på puben med et lokalt band. Uansett mangler du ikke valgmuligheter, og det er noe for en hver smak tilgjengelig.

LES OGSÅ: Starten på slutten – Hedda Johansen Fors reflekterer over tiden som journalistikkstudent i London

8. Borte bra, men hjemme best

For mange vil det også være en fordel at det er relativt enkelt, raskt og billig å komme seg hjem til Norge. Mange flyplasser flyr til de største byene i Norge, og du kan få riktig så gode pri-ser om du er tidlig ute. Det er deilig å slippe og sitte på et fly i 12 timer for å komme seg hjem til jul.


 

 

9. Same, but different

Levemåten i Storbritannia er såpass lik Norge at de færreste opplever et kultursjokk, men den er likevel ulik nok til å gi deg ny input og mange nye erfaringer. Kanskje vil du se verden på en annen måte etter noen år på de britiske øyer?