Nå er et nytt år i gang, og jeg er helt sikker på at det har vært en brutal og hard start for mange! For min del har det nye året startet med et pang. Jeg har nemlig startet i praksis for et magasin i Oslo! Jeg var skikkelig spent på forhånd, og hadde både grua og gleda meg. Jeg har nå vært der i ett par uker, og begynner å komme litt inn i det nå. Jeg skal være der i 8 uker.

 


Det er veldig annerledes å være i en 9-5 jobb, sammenlignet med å være på «skolebenken». Man har et større ansvar, og det er veldig mye selvstendig arbeid. Vi har et morgenmøte hver mandag i redaksjonen, og resten av uka jobber vi med de sakene vi vil. Det er både befriende og litt utfordrende! Da har man et ekstra press på seg for å få ut en sak så fort som mulig, men resten av redaksjonen er heldigvis veldig hjelpsomme.


Det tar også tid å komme seg inn i miljøet, noe som jeg tror er veldig normalt. De fleste som har jobbet i redaksjonen har jo jobbet der mye lenger enn meg. De har sine egne rutiner, og vet sin vei rundt om i lokalet.En annen ting er at jeg merker det er ekstra utfordrende å spørre om hjelp, selv om jeg vet at det ikke er noe problem. Jeg er helt ny, og da er det vanlig å ikke kunne alt med en gang, men man kommer seg ikke unna den følelsen av at det er litt skummelt å bare rope ut.


Det er sikkert flere av dere som leser nå som er i praksis, eller som kanskje skal ut i praksis snart. Da er mitt beste tips til deg å ta tiden til gode, og tenke at det SKAL være litt vanskelig i starten. Det er jo ikke meningen at alt skal være en dans på roser til enhver tid, og disse ukene i praksis er til for at man skal lære. Lære å jobbe med andre, og lære å skrive godt. Dersom du er helt fersk i praksis sånn som meg, så kan vi tenke at vi står i dette sammen og at du ikke er alene. Dette klarer vi! 

LES OGSÅ: Student på Sørlandet

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet