Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Høyskolen er en skole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer. Høyskolen ser det på sitt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Nå er ambisjonen å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet (Høyskolen Kristiania, nettside).


En lummer sommerdag i juli søkte jeg på journalistikkstudiet ved Høyskolen Kristiania, noe jeg ikke angrer på den dag i dag. To måneder etter studiet var i gang sitter vi med vår første eksamen. Sjokolade og Redbull pryder skrivebordet. Stressende samtaler blir hørt over bordet fra morgen til kveld.


Studiet har siden august hatt flere gjesteforelesere; Erik Schjenken, Per Arne Kalbakk, Marit Christiansen osv. Jeg vil rose studiet for å invitere dyktige forelesere som gir journalistikkstudentene enda mer lyst til å jobbe i media. Fra en som ofte ikke har følt at hun passer inn vil jeg si at jeg tror jeg har funnet min plass.Endelig.


Det tok meg langt flere år enn jeg trodde å finne min nisje. Mange leter fortsatt den dag i dag. Selv har jeg venninner som er ferdig utdannet, men ønsker noe mer. Kanskje noe helt annet?


En kald ettermiddag for en uke siden møtte jeg en barndomsvenninne på Gina Tricot. Selv om jeg visste at jeg egentlig ikke hadde råd til å kjøpe meg noe nytt. Mange venner fikk nok litt sjokk når de hørte jeg skulle starte på et ny studie, de får det blikket. Jasså, du skal begynne på noe nytt?


Men ikke hun. En stor klem var det første jeg fikk da jeg så henne, en bøtte med positivitet rant nesten over meg da hun hadde hørt jeg hadde begynt på nytt studie. Overlykkelig var hun. Sånn skal man reagere. Akkurat hennes reaksjon var den reaksjonen jeg følte jeg hadde manglet.

LES OGSÅ: Badehetta


Det er 10 000 studenter på Høyskolen Kristiania. 10 000 forskjellige mennesker med helt forskjellige historier. Flere har ikke studert på mange år og begynner nå, andre kommer rett fra videregående. Uansett hva, så har de kommet til riktig skole.På Høyskolen Kristiania føler man seg velkommen av både lærere, medelever og de hyggeligste kantineansatte. Man kan virkelig ikke få nok smil og spøk fra de i kantina. Høyskolen lytter til hva studentene trenger mer av og hva de trenger mindre av.


Skolen har gitt meg et godt bilde av hva profesjonalitet er. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet