Du står opp og scroller gjennom mobilen hvor stadige «perfekte mennesker» dukker opp, en reklame for detox te eller en ny app som gir deg større pupper og smalere midje kommer opp på skjermen. Dette møter ungdom hver dag. Hver dag kommer det en app oppi trynet vårt som maser om perfeksjon. Det er jo ikke rart kroppspress flyter rundt som en dårlig promp. En som ikke forsvinner ut av vinduet med det første, for å si det sånn.


Influensere snakker daglig om hverdagen eller produkter som har falt ned i postkassen deres. 20 % på Iglow eller 15 % på Nelly, det er stadig noe nytt. Tanken på at unge, virkelig unge mennesker har tilgang til alt av internett og kan se alt uroer meg. Da jeg var liten hadde jeg kun tilgang til Nokia-mobilen min, med Snake-spillet jeg elsket. Tenk at vi har gått fra Nokia-mobiler som aldri dør, til full tilgang til internettet hele tiden. Jeg kjenner meg så takknemlig for å ikke ha vokst opp med dette. Jeg kjenner meg så glad for at jeg ikke fikk se hva visse influensere deler med alle. Ærlig talt vil jeg gi datteren/sønnen min en Nokia-mobil, hvis det fortsetter slik.Det å være kritisk i dagens samfunn er det beste du kan være. Please, la Sander på 13 eller Mia på 12 være kritiske, eller i det minste lær dem å være kritiske på nettet. For man trenger ikke å kjøpe de nyeste Nike skoene bare fordi noen reklamerer for de. Vær kritisk.


Det er viktig å lære unge at selv om Kristin og Sophie Elise krangler, så betyr ikke det at du må velge side, selv om vennene dine mener det. Vi kan ikke skjerme de unge mot påvirkningen, men vi kan dyrke kritikeren i oss selv, i stedet for å legge alt på influenserne.


Du kommer til å få kviser, du kommer til å komme i stemmeskiftet og du kommer til å drite deg ut flere ganger foran vennene dine. Alt dette kommer til å skje. Det vil alltid være en som er penere, tynnere eller bedre enn deg i hva enn det skulle være, men det finnes ingen som deg! Dette sier jeg stadig til meg selv. Det er ingen som er som meg, du er din egen person.

LES OGSÅ: Å være student på Høyskolen Kristiania


Så please, alle foreldre, venner eller du som leser dette, la denne forferdelige prompen som vi kaller kroppspress slippe helt ut av vinduet og for guds skyld lukk vinduet etterpå. For nok er nok, vi må rette oss opp i ryggen og dyrke kritikeren i oss selv!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet