For noen måneder siden skulle vi ikke tro at vi satt i denne situasjonen. I nyhetsjournalistikk lærte vi hva identifikasjon betyr, hva nordmenn identifiserer seg med. Er det en nyhet utenfor Norge bryr vi oss, men ikke så mye. Nå som koronaviruset har kommet til Norge, kjenner alle på frykten av en annerledes hverdag.


«Det går fint om jeg blir syk, bare ikke samfunnet stopper opp», overhørte jeg, mens vi uvitende trodde vi skulle ha eksamen for en uke siden.

 

I løpet av en dag kom det flere pop up-meldinger fra VG om situasjonen. Vi fniste og sa «It’s corona time». Et uttrykk som mellom meg og mine venner har blitt en måte å lette på stemningen på.


For ja, akkurat nå er livet skummelt, det er uforutsigbart. Vi vet ikke hva som er bak neste sving. Små gleder blir nå store, og jeg er glad jeg har et tak over hodet. Jeg er glad jeg har en hund som får meg til å le, og jeg er glad for hvor mye det finnes av serier og filmer på Netflix. Stor anbefaling, se The Circle. Virkelig som å se folk i karantene her, bare at de er amerikanere.Vi er et lite, men godt land. Når jeg ser borettslag som strekker ut en hånd til eldre eller smittede for hjelp, med handling eller andre tjenester, varmer det hjertet mitt. For det er nå vi skal hjelpe hverandre, selv om det bare er en melding, en telefonsamtale eller en handling.


Det å fnise, le eller finne gleder i det små, er det som får dagene til å gå. Om det hjelper deg å trene for å samle tankene, så gjør det. Om det hjelper deg å se alt av serier og filmer på Netflix, så gjør det! Det kan du faktisk gjøre nå, helt uten skam. Finn det som gjør hverdagen din litt bedre, selv om det kan være en liten ting.

LES OGSÅ: Alle trenger en Amanda


Ja, hverdagen er ikke akkurat som vi tenkte den ville bli for noen måneder siden. Det er ingen å se i kontorlandskapet, og vi hører ikke barnelatter fra skolene. Vi står stille. Hold dere alle oppdaterte og følg retningslinjene, men husk, det er også lov å legge ned telefonen og slå på Narnia på TVen.


Prøv og finn det positive i hverdagen, snakk med venner og familie. Følg retningslinjene, men viktigst av alt; ha håp.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet