For at dere skal forstå hvorfor jeg ønsket å begynne å blogge, og spesielt å blogge om studier og livet utenlands, ønsker jeg å skrive kortfattet om min personlige studietid. For det er nettopp opplevelsene som jeg har fått pga. studiene mine som gjør at jeg syns at alle burde studere (og helst i utlandet).

 

Studietiden har gitt meg mye innsikt, kunnskap, venner og så mange opplevelser... og mange av disse vil jeg skrive og vlogge om i senere innlegg! Det vil blant annet være innlegg om hvor og hva jeg har studert, hvorfor jeg begynte å studere senere enn andre, hva jeg gjorde før studiene, hvorfor jeg valgte akkurat den skolen jeg gjorde, mine følelser om de ulike landene jeg har bodd i... og mye mer!

 

Først vil jeg introdusere meg selv og min studiebakgrunn. Dersom du skulle ha noen spørsmål om noe av dette, må du gjerne legge igjen en kommentar!

 

(Veldig) kort oppsumert, min studietid begynte for nesten tre år siden, høsten 2017. Da var jeg 23 år gammel. Motivasjonskicket som fikk meg til å begynne å studere var at jeg i løpet av året før jeg begynte å studere (2016-2017), møtte på mange mennesker som hadde vært på utveksling og bodd så mange spennende steder i verden på grunn av deres studier. Ettersom det jeg elsker mest her i verden er å reise og oppleve nye steder, begynte jeg å undersøke muligheter for å studere i utlandet og hvilken støtte man kunne få fra Lånekassen.


 

Lånekassen har en fantastisk og oversiktlig hjemmeside med nærmest all info man trenger i forhold til studier. Det går også an å ringe eller sende en epost! Etter å ha undersøkt mange muligheter, landet mitt valg på en businesskole i Barcelona. Jeg skal skrive et eget innlegg om hvorfor jeg valgte akkurat den skolen og hvordan jeg opplevde å studere der. En av hovedgrunnene var at det er en kjempestor internasjonal skole, med studenter fra hele verden og at de har fantastiske utvekslingsmuligheter.

 

Jeg flyttet til Barcelona sommeren 2017, og bodde og studerte i Barcelona de første tre semesterene. Jeg fant en kjempekoselig leilighet i sentrum. Fikk mange nye venner. Fikk meg en deltidsjobb som yachtagent. Dagene ble fylt med sol, strand, sangria, tapas, venner og kos. Fjerde semesteret er da skolen tilbyr og oppfordrer studentene til å dra på utveksling. Enten i Europa eller hvor som helst i verden. Jeg valgte å dra til Kina, og bodde der i ett semester, i begynnelsen av 2019. En skikkelig opplevelse, med mange opp og nedturer. Der opprettet jeg forresten en liten reisevlog som dere kan sjekke ut på YouTube.

LES OGSÅ: Studier i utlandet – fordeler / hvorfor studere i utlandet?


 

Iløpet av det tredje semesteret, når jeg var i Barcelona, kunne man også søke om å få være med på et double degree-program, som gjorde at man kunne dra på nok en utveksling (etter utvekslingen i fjerde semester), denne gangen for ett helt år og få to bachelorgrader. En fra skolen min i Spania, og en fra utvekslingsskolen som for meg ble UGM i Indonesia (hvor jeg studerer og bor nå). Det betyr to vitnemål på tre år. Jeg har studert på tre ulike universiteter, opplevd utdannelsessystemet og livet i tre forskjellige land. Alt godkjent og støttet av Lånekassen.

 

Siden jeg begynte å studere har jeg reist og fått oppleve så mange land og kulturer. Jeg har møtt mennesker fra hele verden og hørt så mange av deres inspirerende, lærerike og spennende historier. Jeg har opplevd land ikke bare som turist men som en ''local''. Jeg har lært nye språk og jeg har lært uendelig mye om meg selv. Jeg har naturligvis også lært om business management, men den kunnskapen kan ikke sammenlignes med hvor nyttig selve opplevelsen av å studere og reise har vært og vil være i min fremtid, både privat og karrieremessig.

LES OGSÅ: Er det for sent å studere? Er jeg for gammel?


 

I fremtidige innlegg skal jeg gå i dybden på så mye rundt studier i utlandet, studier generelt og min personlige opplevelse med dette og andre ting. Jeg kunne ønske at alle fikk oppleve det jeg har opplevd. Dersom du syns at dette er interessant og har også lyst på lignende muligheter og opplevelser, følg med. Og si ifra om du skulle ha noen spørsmål. Jeg vil kunne være til hjelp og inspirere deg til å studere eller foreta de endringene i livet som du føler at ikke du har turt å ta hittil! Hovedpoenget med bloggen og vlogen er å hjelpe deg komme eviwhere du vil!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet