(StudentTorget.no):

Selv om det finnes alternativer her i Norge, er markedet og mulighetene betraktelig større i det store utland. Denice Miriam Solberg (18) og Line Wallin (17) forteller hvordan de planlegger å nå drømmene sine, gjennom å ta hiphoputdannelse i utlandet.

Ønsker man en utdannelse innen dans, er mulighetene mange. De fleste finnes dog i det store utland. De to unge hiphoperne har tidligere i år konkurrert og vært en del av teamet som har representert Norge i EM og VM i hip hop og  5. november venter NM.

Ikke overraskende planlegger begge å ta videreutdanning innen hiphop etter videregående skole og legger fram hvilke alternativer som per dags dato er aktuelle for dem.

 

Vil ut i verden

PÅ VM: Denice Miriam og Line deltok på fra VM i hiphop i Graz i Østerrike 12. oktober.

Det er Texas, Los Angeles og Nederland som står høyest på jentenes ønskelister.

– Soundbox Studio og So Real Studio er to danseskoler i Texas som vi kunne tenke oss å  begynne på, mens i Los Angeles er det Movement Lifestyle Studio som står høyest for oss, forteller jentene så å si i munnen på hverandre.

Videre forteller de om Circle her i Norge, som er et ettårig utdanningsprogram i hiphop i Oslo. Her lærer man ulike hiphop-stiler, samt hele hiphop- historien fra begynnelsen av. Dette koster 50.000 kroner i året. 


 - Men for oss frister det ikke å bli igjen i Norge. Vi vil ut å se på andre dansemiljøer ute i den store verden, konstaterer de.

Wallin og Solberg går begge siste året på danselinja på Stange videregående skole, hvor de får testet ut andre dansestiler enn favoritten; hiphop. På skolen går det i ballett, moderne og jazz.

 – For oss begge er det hiphop som gjelder, men andre dansestiler er lurt å kjenne til, påpeker Wallin.

LES OGSÅ: Vurderer du master i digitalt liv? Les dette først!

 

Ønsker seg et crew

Drømmen for disse jentene er å få seg et navn innen hiphop. De påpeker begge at det å ha en fot innenfor og at andre hiphopere vet hvem de er, er både viktig og en drøm. I tillegg ønsker de å bli med i et hiphopcrew.

I VM: Denice viser fram det norske lagets jakke i VM.

 – Det er noe vi begge ville elsket. Å vært en del av et crew, som vi reiste rundt med, lærte bort dans til andre sammen med, pluss å ha forestillinger og workshops. At vi hadde blitt en stor hiphopfamilie som reiste rundt sammen, meddeler Solberg.

Framtiden ligger for ungdommens føtter og utsiktene blir til hva de gjør den til selv. Wallin og Solberg forteller om hva de ser for seg om de skulle ende opp i Norge etter utenlandsstudiene.


- Vi er gira på å få utvida hiphop- miljøet og gjøre det bedre. Vi vil starte det vi har savna. Vi kunne ha brukt de kunnskapene vi får når vi er ute å reiser til å starte noe nytt her, forteller Wallin med et klart samtykkende nikk fra Solberg.

LES OGSÅ: Silje har tatt årsstudium i spansk kultur i Barcelona

 

For lite miljø

Videre forteller de at interessen for hiphop i Norge, per dags dato, er for liten til at man kan leve av den her hjemme. Det som hjelper en til å bli kjent og stor, er menneskene rundt en.

 – I Norge får du ikke virkelig sett hvor tøft, hardt og spennende det er. Fordi miljøet rett og slett ikke er stort nok, konstaterer de.

På lik linje med andre idretter, må man ut med en del penger om man ønsker å følge lidenskapen sin. Jentene forteller at om man vil få med seg det som er bra, for på den måten virkelig få utviklet seg som danser, må man rett og slett punge ut, og henviser til de 50.000 kronene det koster for ett år på Circle.

 – Men samtidlig, hvis du lærer av deg selv og venner så er ikke dans en dyr sport. Da kan man finne ett vindu ute, bruke det som speil og stå å danse der. Men for å bli god må man nok ta en del klasser, tipser de.


 

Deltagelse i VM og EM

Å delta i konkurranser er en god måte å utvikle seg på, og de meddeler begge at EM og VM har gitt dem mye.

 – Vi har fått greie plasseringer i begge mesterskapene, og har blitt veldig inspirerte. Vi har blitt kjent med andre folk fra andre land som elsker akkurat det samme som vi gjør. Det bidrar til at kjærligheten for hiphop bare vokser mye mer. Det har også understreket at det er hiphop vi vil drive med i fremtiden. Det har vært helt fantastisk å kunne delta på disse konkurransene, forteller Solberg.

Wallin plukker opp tråden og fortsetter:

– Vi har lært så utrolig mye. Vi har blitt inspirert til å utfordre oss selv, og det er nok den beste måten å vokse på. Vi har fått bekrefta at ting vi trodde var umulig faktisk er mulig å få til. 

Avslutningsvis tipser de om at man bør sette seg mål. Både de som er lettere å oppnå, samt de nesten utenkelige. 

 – Samtidig er det viktig å øve masse. Øv, øv, øv og ikke gi opp!, avslutter de.