Er du ferdig med studiene og på leting etter jobb? De fleste som har studert vet at dette kan ta tid, og at prosessen til tider kan føles håpløs.
Her er rådene som vil hjelpe deg gjennom tiden som arbeidssøkende.
Få deg flere deltidsjobber mens du søker etter en fulltidsjobb
Flere deltidsjobber gir mer lønn enn en deltidsjobb, det gir også verdifull erfaring dersom du finner deltidsjobber som dreier seg om det du ønsker å jobbe med på fulltid.
Det er viktig å ta sikte på at det kan ta tid å finne fulltidsjobben du drømmer om. Ikke sitt og vent på at jobben skal komme til deg.
Mens du søker kan du få både lønn og erfaring ved å jobbe flere steder på en gang.
Tilnærm deg jobbsøkingen som du ville tilnærmet deg en klient du prøver å få til å investere hos deg
De fleste som søker jobb sender inn en standardsøknad og CV på mail. Dette er egentlig utrolig ineffektivt.
Dersom du ønsker å vise din verdi for et selskap bør du demonstrere kunnskapen din om feltet de jobber med og skrive hele søknaden din rundt dette.
Skriv tydelig hvorfor de bør ansette deg og hva det vil bety for dem at nettopp du begynner å jobbe hos dem. Dette vil gi deg en stor fordel fremfor de som kun sender inn en standardisert søknad.
Finn ut hva som skiller deg fra de andre som søker på stillingen.
Vær positiv og selvsikker
Din egen innstilling betyr alt for deg i en søkeprosess. Om du selv ikke tror noen vil ansette deg er sjansen mye mindre for at noen faktisk vil det.
Vær positiv og selvsikker og vis at du fortjener jobben du søker på. Husk, det er din egen jobb å overbevise arbeidsgiver om at de bør ansette deg.
LES OGSÅ: Alumni – Hva vil det si å være en alumner?
Forbli en evig student
Ikke slutt å lær deg ting selv om du er ferdig med å studere. Dersom du ønsker å stille sterkt i arbeidsmarkedet bør du alltid være oppdatert på hva som er nytt.
Vis at du føler med på hva som skjer rundt deg og at du liker å lære. Ikke la vær å bruk sosiale medier av prinsipp, i en rekke ulike yrker er det nå nødvendig å bruke både blogger, hjemmesider og twitter.
LES OGSÅ: Nyutdannet: Nyttig erfaring eller høy lønn?
Få deg en mentor
En god mentor kan gjøre underverker for karrieren din. Men mange unge er dessverre redde for å spørre eldre bekjente om råd.
Bli flink til å bruke nettverket rundt deg for å få kontakt med noen du tror vil kunne hjelpe og veilede deg gjennom karrieren din.
Å ha en mentor vil også legge litt ekstra press på deg til å virkelig legge arbeid i søkingen.