(StudentTorget.no):
Tirsdag denne uken arrangerte Universitetet i Oslo (UiO) og Karrieresenteret ved UiO den store Arbeidslivsdagen på Blindern. Kristine Skogen Lund fra NHO holdt en inspirerende tale til studentene, om hvordan de bør gå frem når de skal velge jobb etter endt utdanning.
Over 60 ulike bedrifter og organisasjoner hadde tatt turen opp til UiO sine lokaler hvor de hadde representanter som snakket om bedriften deres.
Mange studenter hadde tatt turen til Blindern, og bragt med seg CV i håp om å få en prat med noen av bedriftene. Vi tok et kjapt intervju med noen av dem, og spurte om hvilke forventninger de hadde til dagen og hvordan de hadde forberedt seg.
|
Fredrik Netland
27 år
Studerer Samfunnsøkonomi
Fredrik dro på Karrieredagen for å få informasjon om arbeidsgivere som er relevant til hans utdanning. Som samfunnsøkonom, var det Finanstilsynet og Norges Bank som kanskje var mest interessante, og Fredrik kunne fortelle at et internship i en av bedriftene kunne vært av interesse.
- De er jo veldig rettet mot økonomer, så det er jo klart at de må jeg innom, også er det mange andre muligheter også. Man må jo begynne et sted og se hvordan det går. Også kan man jo eventuelt bytte jobb etterhvert. Man låser seg jo ikke for evig tid heldigvis, sier Fredrik.
Jola McDonald
|
21 år
Studerer Kultur og Kommunikasjon
Jola har nettopp begynt på 2. året av sin bachelor i kultur og kommunikasjon. Hun har vært på Karrieredagene på Blindern før, og mener det er viktig å få oversikten over de forskjellige bedriftene og hva man kunne tenke seg å gjøre i fremtiden. Hun er veldig interessert i å jobbe med kommunikasjon, gjerne innenfor Utenriksdepartementet, men har også fått øynene opp for firmaet GeelMuyden.Kiese som deltar på Karrieredagene. Jola er godt forberedt, og vet hvordan hun skal presentere seg for de ulike bedriftene.
|
Martin Nilsson
36 år
Mastergrad i rettsvitenskap
Nilsson kommer fra Sverige, og selv om han allerede er ferdig med en master i rettsvitenskap, tar han nå ekstrakurs ved UiO for å få spisskompetanse innen ulike felt. Han dro på Karrieredagene, da han mener at det kan være en god idé for noen som han, til å stifte bekjentskap med en bedrift for senere jobbsøk. Han ønsker gjerne å starte som trainee om han får muligheten, og har kunnskap om hvordan han skal skille seg ut i søkermengden.
- Vi har jo alle forskjellig bakgrunn. Jeg forsøker å bruke min, som er veldig spesiell på sin måte, og bruke det som er unikt for meg til å skille meg ut fra mengden, sier Martin.
LES OGSÅ: Cellotalentet Sandra fikk stipend på en million kroner
Newsha Dehkhoda
|
20 år
Mastergrad i sjørett (ferdig utdannet i sommer)
Dehkhoda kommer fra Iran, men reiste til Norge for å studere, og ble i sommer, ferdig med en mastergrad i Sjørett. Hun tok med CV-er, og har vært rundt om kring og hilst på de ulike bedriftene for å legge av en prat og levere sin CV. Som minoritet som ikke har bodd i Norge så mange år, valgte hun å dra på Karrieredagene for å få litt mer tips til hvordan hun kan finne jobb.
- Det har vært litt vanskelig, vet ikke om det er på grunn av min bakgrunn, fordi jeg kommer fra Iran, og ikke kan helt norsk. Men jeg dro hit for å få litt tips om jobbsøking, og hva bedriftene er på utkikk etter, forteller Newsha.
|
Peixuan (Pei) Gong
26 år
Master of Science i helse og økonomifag
Peixuan, eller Pei som hun kaller seg, kommer fra Kina og studerte Master of Science i England i 2 år, før hun valgte å ta resten av utdanningen sin ved UiO. Hun ble bergtatt av den norske naturen og dets mennesker etter en ferie her, og ønsker nå å jobbe i Oslo et par år før hun reiser hjem.
J- eg ønsker å oppleve mest mulig og utvide horisonten min. Så jeg er på utkikk etter en jobb i Oslo, slik at jeg kan bli litt lenger etter at jeg er ferdig med studiene mine. Hittil i dag har jeg pratet med Norges Bank angående økonomijobb der, og skal snakke med Statoil senere, forteller Pei.
LES OGSÅ: Slik kan du bruke sosiale medier i jobbsøkingen
Aleksander Eilertsen
25 år
Tar mastergrad i statsvitenskap
|
Aleksander er på sitt siste år av mastergraden i statsvitenskap, og leter etter bedrifter som trenger statsvitere. Han har vært rundt på flere ulike jobb-stands for å kartlegge hvilke bedrifter som er interessante, og er overrasket over hvor mange firmaer som leter etter kunnskap innenfor sitt felt.
- Jeg kartlegger hvilke bedrifter som er ute etter statsvitere, og hva som kan være interessant å søke på når man begynner å bli ferdig. Jeg har ingen konkrete bedrifter jeg er interesserte i, men jeg har jo vært i samtale med både SSB og CapGemini. De var veldig spennende, og har tydeligvis ganske stor bruk for statsvitere, selv om de jobber med teknologi, forteller Aleksander.