Eurytmist

En eurytmist er en bevegelseskunstner som forsøker å uttrykke det vesentlige ved språket eller musikken, gjennom kroppens og scenerommets mangfoldige muligheter.

En eurytmist vil  visualisere, eller synliggjøre intensjonen som lever i et dikt, drama eller prosastykke, og gjennom farge-, rytme- og lydkarakteropplevelser skape en  egen bevegelseskomposisjon. Der den akustiske musikken bruker lyd, vil eurytmisten arbeide frem det som lever av hørbart og uhørbart materiale til bevegelse.

Koreografisk arbeider eurytmistene alene eller i grupper, i geometriske eller frie komposisjoner, eller en kombinasjon av begge.

Historisk oppsto eurytmien  i Europa på 1920-tallet, som en del av datidens fornyelse på alle kulturens områder, også  innenfor dansekunsten.

En eurytmist arbeider innenfor en eller flere av følgende områder:
- Friskapende kunstner, alene eller i et ensemble.
- Kulturarbeider gjennom kursvirksomhet og foredrag.
- Bevegelseskonsulent i arbeidslivet.
- Eurytmilærer på en Steinerskole eller Steinerbarnehage
- Eurytmiterapeut i sosialterapeutiske sammenhenger, eks. sykehus og institusjoner.
- Forsker i samarbeid med universitet eller høyskole.

Les mer om yrket eurytmist på StudentTorget.no


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: