Et tur på Frokostkjelleren kan fort gi deg følelsen av å være litt barnslig.

Frokostkjelleren gjenoppsto i nye lokaler ved inngangen til 2006, etter å ha ligget brakk et lite semester. StudentTorgets utsendte fikk aldri gleden av å besøke de gamle lokalene på Tullinløkka, så noe sammenligning og eventuell mimring om hine hårde dager skal dere få slippe.

 

Frokostkjelleren

Adresse: Karl Johans gate 46

Åpningstider:
TBA

Ølpris: 36 kr

Spesielt: TBA

Skole: Jus, Universitetet i Oslo

 

At stedet er nytt, var lett å se. Like lett å se var at jusstudentenes nye vannhull tidligere har vært en gymsal, da de hadde tatt vare på ribbeveggene ved siden av baren! Fargevalgene i lokalet er litt ”all over the place”, som tidligere Idol-dommer Thomas Strzelecki ville sagt det. En freidig miks av rødt, oransje og lilla preger Frokostkjellerens visuelle uttrykk. Noe av det funker og ser fett ut, men de fortjener virkelig trekk for noen utrolig stygge gardiner.


Oppmøtet denne torsdagskvelden var absolutt bra, men med såpass store lokaler skal folk virkelig måtte gå mann av huse for å fylle Frokostkjelleren til randen. Jusstudentene minglet og bedrev smalltalk på sedvanlig vis, mens fraværet av rølpefyll, dansing og sjekking var nesten skremmende.

Nå er ikke undertegnede av den forutinntatte sorten, og vil ikke gå så langt som å si at jusstudentene er kjedelige. Jeg velger heller å se slik på det: For alt jeg vet foregikk alt dette og mer til i mer sofistikerte og dannede former enn hva vi stakkars utenforstående kan registrere med det blotte øye. For det så virkelig ut som de aller fleste stortrivdes til tross for den noe lave partyfaktoren.

LES OGSÅ: Bakgårdsfest på Campus Kristiania

Så selv om Frokostkjelleren kanskje ikke er drømmestedet for en brautete og tørst storsjekker fra BI Nydalen, finnes det like fullt gode grunner til å besøke stedet. Beliggenheten er ypperlig, og dets nærhet til de fleste andre utesteder i sentrum gjør det til et godt vorspielalternativ, dersom en skulle gå lei av flat Tuborg og Grandiosa på hybelen. Og til alle dere golddiggers der ute, er sjansene for å finne seg en kommende kjendisadvokat naturlig nok bedre enn på noen andre steder i Oslo.


Men legg igjen tequila-shotingen og utestemmen hjemme, pugg noen tilfeldige sider i Norges lover, og vi kan love deg en trivelig aften på Frokostkjelleren.

LES OGSÅ: Amatøren - Sogn studentby